Yuki Tsunoda niet tevreden met kwalificatie Barcelona

SI202105080341_hires_jpeg_24bit_rgb

Yuki Tsunoda kende een tegenvallende kwalificatie tijdens de Grand Prix van Spanje. Tsunoda maakte een fout in bocht 9 en mistte daardoor Q2. Na afloop van de kwalificatiesessie was hij dan ook niet tevreden. Hij deed zijn verhaal voor de microfoon bij Grand Prix Radio.

"We hebben de snelheid om Q3 mee te halen en zouden niet moeten vechten om Q1. We moeten uitzoeken wat er gebeurt is en dat verbeteren", liet de Japanner weten. "Inhalen is hier erg lastig, we moeten de data gaan bestuderen en zondag hard vechten tijdens de race."

Yuki Tsunoda / Scuderia AlphaTauri / Barcelona / Spanje / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Lars Baron/Getty Images)

In een statement van het AlphaTauri-team liet Tsunoda tevens weten problemen te hebben met de grip van de auto. "Ik had vandaag simpelweg geen grip. Pierre (Gasly red.) en ik geven compleet verschillende feedback over de auto, ook al hebben we dezelfde set-up."

"Ik moet uitzoeken of dit door de karakteristieken van de auto komt of door onze verschillende rijstijlen. Daarna moet ik samen met mijn engineers de data gaan bekijken. Als we de reden kunnen achterhalen kan ik beginnen om het uiterste uit de auto te halen.”

Lees ook: Moeizame kwalificatie Pérez wegens schouderblessure

Lees ook: Latifi: "Verwacht niet competitief te zijn, wordt overleven"

Lees ook: Lewis Hamilton pakt historische honderdste pole position

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden