Yuki Tsunoda: "Blij dat ik nu meer zelfvertrouwen heb"

SI202112120247_hires_jpeg_24bit_rgb

Yuki Tsunoda heeft zijn formule 1-seizoen afgesloten met een hoogtepunt. De jonge Japanner finishte als vierde tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi. Dit is zijn beste finishpositie tot nu toe. Tegenover Ziggo Sport vertelt Tsunoda wat hij dit seizoen geleerd heeft.

"We zijn blij. Ik denk dat dit een goede manier was om de race af te sluiten, ook voor Honda. En gefeliciteerd met Max!", begint Tsunoda tegenover Jack Plooij. De AlphaTauri-coureur kende een sterke race en was flink in gevecht met andere coureurs. Het Italiaanse team had een goede tactiek en dat leverde enorm veel punten op. Naast de vierde plek van Tsunoda wist teamgenoot Pierre Gasly als vijfde te finishen terwijl hij als twaalfde gestart was.

'Had problemen met mijn zelfvertrouwen, maar voel me nu sterker'

Al met al was het een pittig jaar voor Tsunoda. Hij kwam als rookie de Formule 1 binnen en kreeg meteen veel te verduren. De eerste helft van het seizoen was hij niet zeker van zijn zaak en zijn races eindigden vaak in tranen. De tweede helft van het seizoen krabbelde de Japanner langzaam maar zeker op. Zijn resultaten bleven wisselend, maar waren over het algemeen wel beter. Tsunoda kreeg hulp van Alex Albon bij het verbeteren van zijn prestaties en dat heeft zijn vruchten zeker afgeworpen. "Ik had dit jaar problemen met mijn zelfvertrouwen, maar ik voel me nu sterker en zelfverzekerder vergeleken met bijvoorbeeld Bahrein en Imola. Het was een lange reis om mijn vertrouwen te verbeteren, maar ik ben erg blij dat het gelukt is."

Lees ook: F1-kampioen Max Verstappen: “Wil rest van mijn leven bij Red Bull blijven!”

Lees ook: P3 voor Carlos Sainz tijdens bloedstollende GP van Abu Dhabi

Lees ook: Lewis Hamilton na nederlaag: “Nooit opgegeven”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden