Yuki Tsunoda blij na beste kwalificatie van het jaar

SI202107010200_hires_jpeg_24bit_rgb

Yuki Tsunoda heeft zich als zevende gekwalificeerd voor de Grote Prijs van Oostenrijk. De Japanner kende een moeilijk begin van zijn Formule 1-carrière, maar wist zich te herpakken door zijn beste kwalificatie van het jaar te rijden. Tegenover Ziggo Sport doet Tsunoda zijn verhaal.

"Ik ben erg blij met mijn ronde", begint een opgeluchte Tsunoda. De rookie stond onder druk, na een tegenvallend begin van het seizoen. Helmut Marko had hem zelfs naar Italië gestuurd voor een trainingskamp, zodat Tsunoda zich beter kon focussen op het racen. Die zet van Marko lijkt nu zijn vruchten af te werpen. "Ik merk de vooruitgang van mijn kant. Ik ben erg dankbaar voor de hulp van het team en ben blij dat ik eindelijk wat terug kan geven", zegt Tsunoda. De Japanner zegt wel dat het werk nog niet gedaan is. "De race is het belangrijkste en het doel is om punten te pakken."

Yuki Tsunoda / Oostenrijk / Spielberg/ AlphaTauri / 2021
Foto: Red Bull Content Pool - Clive Rose/Getty Images

Gesprek met Helmut Marko

Yuki liet eerder weten dat hij een gesprek met Helmut Marko had, wat erg moeilijk was van beide kanten. Nu lijkt de druk van Marko toch te helpen voor Tsunoda. "Helmut zet je altijd onder druk. Dat helpt mij om beter te worden", legt Yuki uit. Hij hoopt dat Marko druk blijft zetten om hem nog beter te maken.

Lees ook: Bottas hoopt op goede racepace na matige kwalificatie

Lees ook: Pierre Gasly: “We hebben de snelheid, we zijn erbij”

Lees ook: Sebastian Vettel kent wisselvallige zaterdag in Oostenrijk

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen