Yuki Tsunoda: "Geen goed weekend, leren van fouten"

SI202104180187_hires_jpeg_24bit_rgb

AlphaTauri-rookie Yuki Tsunoda wist tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna van de laatste startplek naar P13 te rijden. De Japanner wist aanvankelijk uit heel veel gedoe te blijven, maar spinde uiteindelijk toch een keer. Tsunoda niet helemaal tevreden over zijn raceweekend in Imola.

De Japanner moest de race, door een crash tijdens de kwalificatie, vanaf de twintigste positie starten. Door een goede start lag hij echter al snel op de vijftiende positie, het tegenovergestelde van wat er tijdens zijn debuut in Bahrein gebeurde. “De eerste ronde was eigenlijk best goed, vooral vergeleken met Bahrein waar ik vijf posities verloor. Dus ja een goede eerste ronde, maar na de rode vlag maakte ik helaas wat foutjes", liet de rookie na afloop van de race tegenover Grand Prix Radio weten.

SI202104180338_hires_jpeg_24bit_rgb-700x443
Foto: Red Bull Content Pool (Bryn Lennon / Getty Images)

De race op Imola startte op een natte baan, dat vooral in het achterveld voor veel spray zorgde. "In de eerste ronde kon ik helemaal niks zien, dus moest gokken waar de bocht was. Daarna ging het tot de rode vlag best goed. Daarna maakte ik een paar foutjes in bocht 2. Helaas heb ik twee dagen op een rij fouten gemaakt, dus het was zeker geen goed raceweekend. Ik moet ervan leren en het de volgende keer beter doen.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen