Yuki Tsunoda: “Team waarschuwde me erg laat”

SI202107040657_hires_jpeg_24bit_rgb

Yuki Tsunoda eindigde als twaalfde tijdens de Grand Prix van Oostenrijk. Het was een weekend om snel te vergeten voor de rookie. De kwalificatie was goed maar in de race wist hij die snelheid niet vast te houden. Twee penalty’s van vijf seconden helpen ook niet als je een goed resultaat wil boeken.

Yuki Tsunoda zal de Grand Prix van Oostenrijk snel willen vergeten. Op zaterdag zag het er nog erg goed uit voor AlphaTauri. Beide coureurs wisten zich in de top-10 te kwalificeren. De mannen mochten starten op een zesde en zevende plaats. Dat leek een goede uitgangspositie, maar starten in de top-10 op de zachte band bleek niet de goede strategie. Het team moest twee keer naar binnen voor nieuw rubber, dat leverde Tsunoda nog extra straffen op. De rookie reed twee keer over de witte lijn bij het ingaan van de pitstraat. Een domme fout die Tsunoda twee keer een vijf seconden straf opleverde.

Tsunoda liet aan Ziggo Sport weten dat hij wel werd gewaarschuwd door zijn team, al was hij zelf van mening dat het wel wat eerder had gekund. “Het team heeft me gewaarschuwd maar dat deden ze erg laat.” De Japanner liet weten dat punten lastig waren, ook zonder de straffen. “We waren gewoon erg langzaam vandaag.”

Lees ook: Olav Mol: “Denk dat ze zich bij Mercedes achter de oren krabben”

Lees ook: Coureurs moeten naar stewards na negeren dubbele gele vlag

Lees ook: Zak Brown vindt tijdstraffen Norris en Pérez niet terecht

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden