Yuki Tsunoda sleept punten binnen voor AlphaTauri

Tsunoda-gp-usa

Yuki Tsunoda kon eindelijk weer eens van waarde zijn voor AlphaTauri. De Japanner werd negende en pakte twee belangrijke punten voor het constructeurskampioenschap voor de Italiaanse renstal uit Faenza.

Teamgenoot Pierre Gasly was in het eerste gedeelte van de race uitgevallen dus lag de druk bij Tsunoda om punten te scoren voor AlphaTauri. De Japanner had als één van de weinige coureurs ervoor gekozen om op de zachte banden te starten en daar had hij veel baat bij tijdens de start van de race.

“Ik maakte gebruik van de zachte band in de openingsfase van de race”, vertelde Tsunoda aan Ziggo Sport. “Gelukkig raakten Pierre en ik elkaar niet maar ik ben wel blij met mijn inhaalactie."

Yuki Tsunoda / Pierre Gasly / Grand Prix Amerika
Foto: Red Bull Content Pool / Peter Fox / Getty Images

Goede zaken gedaan bij constructeurs

AlphaTauri zit in een spannend gevecht met Alpine F1 Team in het kampioenschap van de constructeurs. Zowel Esteban Ocon als Fernando Alonso vielen uit dus waren de twee punten die Tsunoda binnenhaalde meer dan welkom.

"Het was niet makkelijk om in de punten te blijven rijden”, liet Tsunoda weten. "Gelukkig lukte dat wel en viel onze concurrentie uit. We hebben goede zaken gedaan in het constructeurskampioenschap."

Lees ook: Pérez had het zwaar: “Drinksysteem werkte na één ronde al niet meer"

Lees ook: Lewis Hamilton: “Heb alles gegeven"

Lees ook: Max Verstappen: “Laatste ronden waren leuk"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen