Zak Brown trots op Norris: Hij is oprecht en authentiek

door Julia Onclin
2020SakhirGrandPrixFriday_GP2016_141902_2ST2844

Lando Norris is voor veel fans toch wel de grappigste coureur in het veld. De jonge Brit haalt vaak grapjes uit met andere coureurs, is live te volgen via Twitch, zet zich in voor goede doelen en was recent open over mentale problemen die hij tijdens zijn eerste seizoen in de Formule 1 ervoer. In gesprek met Autosport vertelt Zak Brown over hoe het is om Lando Norris als coureur in je team te hebben.

"Ik had laatst nog een gesprek met iemand over Lando. Die persoon vroeg me hoe Lando in het echt is als persoon", begint Brown. "Deze persoon vroeg zich af of Lando echt zo is als hij op social media lijkt en of zijn band met Carlos echt zo goed is. Dat is zeker het geval, what you see is what you get!"

Een foto van Lando Norris
(c) McLaren Media Centre

Brown denkt dat de oprechtheid van Lando hem zo populair maakt. "Alles wat je hem ziet doen, is echt hoe hij is. Hij is oprecht en authentiek." De Chief Executive Officer bij het team van McLaren vindt het mooi om te zien dat iemand als Lando, die zo in de spotlights staat, belangrijke onderwerpen onder de aandacht brengt. Norris was eerder vorig jaar heel open over de mentale problemen waar hij gedurende zijn eerste seizoen in de Formule 1 mee kampte. Zijn openheid zorgde ervoor dat veel andere Formule 1-fans ook open durfden te zijn over hun eigen mentale gezondheid.

Trots

"Lando is als een frisse wind die door de sport waait. Het is leuk om hem te volgen. Hij is eigenlijk best wel verlegen, maar dat zie je op social media niet zo", stelt Brown. Die verlegenheid komt volgens de Amerikaan online niet zo naar voren omdat Lando zich daar meer op zijn gemak voelt. "Wij zijn trots op hem dat hij het aandurft om een belangrijk onderwerp (als mentale gezondheid red.) op een positieve manier onder de aandacht te brengen."

door Julia Onclin

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen