Zak Brown: "Misschien kunnen we 23 races op Monza doen"

2021BahrainGrandPrixSundayGP2101_133750_56I5282

McLaren scoorde tijdens de Grand Prix van Italië eindelijk weer eens een overwinning. En wat voor één, het team uit Woking scoorde direct een dubbelzege met Daniel Ricciardo en Lando Norris. Het was de eerste overwinning sinds 2012 en de eerste 1-2 sinds Canada 2010. 

"Dat waren de langste, wat was het... 530 ronden of 53 ronden", grapte Zak Brown na de race bij Jack Plooij van Ziggo Sport. "Maar wat een geweldige race. We hebben goede pitstops en geweldig teamwerk laten zien. We hebben zo lang gebouwd naar deze 1-2-overwinning. En dan op een historisch circuit als Monza, geweldig!"

Daniel Ricciardo / Lando Norris / McLaren / Monza / Italië / 2021
Foto: Pirelli (Mark Sutton / LAT Images)

Volgens Brown was dit de beste manier om terug te komen met een dubbelzege, maar hij denkt niet dat het team nu direct voor de kampioenschappen mee kan vechten. "We moeten ook naar Zandvoort kijken, daar waren we nergens. We moeten nu blijven doen wat we doen."

Sterk in Italië

Monza was ook in 2020 een succes voor McLaren toen Carlos Sainz als tweede eindigde. Volgens Brown reden genoeg om de Formule 1-kalender voortaan aan te passen. "Misschien kunnen we gewoon 23 races in Monza doen, ik hou ook van Italiaans eten."

Plooij sprak ook met teambaas Andreas Seidl na de race. Seidl is vooral erg trots op de prestatie van het team. "Het team heeft geleverd onder druk. We hadden dit weekend een competitieve auto. Het is een bevestiging dat de mensen hier en thuis in de fabriek geweldig werk verrichten."

Daniel Ricciardo / McLaren / Monza / Italië / 2021
Foto: Pirelli (Andy Hone / LAT Images)

Boost in zelfvertrouwen

In een interview met F1TV werd ook de prestatie van Ricciardo met Seidl besproken. Ricciardo kende een moeizame start bij het team van McLaren. De Australiër voelde zich vooral aan het begin van het seizoen niet comfortabel genoeg in de auto, waardoor hij niet zijn aanvallende rijstijl kon toepassen. "Het is zeker een boost van zelfvertrouwen. Het is belangrijk dat hij zich beter voelt in de auto. Vooral sinds Spa zie je dat hij gelukkiger in de auto is."

Lees ook: Top & Flop: Grand Prix van Italië de race

Lees ook: Teleurstellende race voor AlphaTauri

Lees ook: Bottas: “Blij dat we meer punten gepakt hebben dan Red Bull”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen