Evenementenvergunning voor Dutch Grand Prix is binnen

SI201905180287_hires_jpeg_24bit_rgb-1

De gemeente van Zandvoort heeft een evenementenvergunning verstrekt aan de Dutch Grand Prix. Door die evenementenvergunning zijn nu alle benodigde vergunningen binnen. Zandvoort bereidt zich voor op de eerste Dutch Grand Prix sinds 1985.

De voorbereidingen op circuit Zandvoort zijn inmiddels in volle gang. De organisatie hoopt op volle tribunes tijdens het raceweekend, ondanks de stijgende coronabesmettingen. De evenementenvergunning was nodig voor de opbouw van bijvoorbeeld tribunes. Ook zorgt de vergunning ervoor dat er meer dan 100.000 toeschouwers mogen komen.

Rechtszaak tegen Dutch GP

Ondanks de voorbereidingen, staat er nog een rechtszaak gepland tegen de Dutch GP. De rechtszaak gaat over het aantasten van de leefomgeving van de zandhagedis en rugstreeppad door het circuit. De uitspraak is op 12 augustus, iets minder dan een maand voor de Dutch Grand Prix. De rechtszaak is aangespannen door Stichting Duinbehoud.

Een paar weken terug was CM.com Circuit Zandvoort topman Eric Weijers te gast in de podcast van Grand Prix Radio: F1 aan Tafel. Hij vertelde dat hij op dat moment gewoon verwachtte dat de grand prix door kon gaan met fans. Nu de coronacijfers stijgen, wordt het afwachten of dit zo blijft.

Lees ook: Red Bull Racing wil nieuwe motor pas in 2026 introduceren

Lees ook: BREAKING: Grand Prix van Australië 2021 afgelast

Lees ook: F1 aan Tafel over GP van Groot-Brittannië: “Sprintrace wordt niets”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden