e0c2-a782-66a4-400b9f1afff2_9abd763e2193cd870faef508b418eac61741fb33

Het lijkt er op dat het komende zondag wel eens druk kon gaan worden aan de achterkant van de startgrid. Alle motorenleveranciers komen dit weekend namelijk met nieuwe motoren of motoronderdelen.

Nadat gisteren al duidelijk werd dat Alex Albon en Daniil Kvyat de nieuwe Honda Spec 4-motoren in hun auto's krijgen en dus een gridstraf oplopen, dreigen ook Lance Stroll, Daniel Ricciardo, Nico Hülkenberg en Carlos Sainz bestraft te worden voor het monteren van nieuwe motoren of onderdelen daarvan.

Mercedes heeft een nieuwe ge-upgrade motor meegenomen. Niet alleen voor het eigen fabrieksteam, maar ook voor Racing Point en Williams. Voor vijf coureurs maakt dat weinig uit, maar het is slecht nieuws voor Stroll. Hij is de enige 'Mercedes-coureur' die dit seizoen al alle toegestane motoren heeft gebruikt en dus een gridstraf tegemoet kan zien.

Bij Renault komt men met een nieuwe verbrandingsmotor. Die zal geïnstalleerd worden in beide auto's van het fabrieksteam en in de McLaren van Sainz. Omdat het slechts om een onderdeel gaat en niet om een complete krachtbron, betekent dit een straf van vijf plaatsen.

Ook Ferrari heeft een 'nieuwe' motor. Die zou in eerste instantie in de SF90's van Sebastian Vettel en Charles Leclerc worden geschroefd, maar de Scuderia lijkt daar toch vanaf te zien. Haas en Alfa Romeo krijgen de Evo 3-motor wel, maar dat levert geen straffen op.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden