Zhou wint eerste race Formule 2-weekend Monaco

01-Guanyu-Zhou-UNI-Virtuosi-C-Formula-Motorsport-Limtied

Guanyu Zhou heeft de eerste race van het Formule 2-weekend in Monaco gewonnen. Achter hem stonden Drugovich en Nissany. Lundgaard lag een halve race op de tweede plaats maar wist de finish niet te halen omdat zijn auto het begaf. 

Guanyu Zhou startte de race van pole position. De man op pole was goed weg en wist de leiding te behouden. Lundgaard was vanaf de derde plaats ook goed weg, hij nam de tweede plaats in bocht één over van Drugovich. Shwartzman verloor zijn voorvleugel in de eerste ronde, hij moest naar binnen en verloor veel tijd. Een aantal ronden later ging hij weer naar binnen, de Rus was de eerste uitvaller.

De openingsfase van de race verliep erg rustig. Zhou hield de leiding vast en wist Lundgaard relatief makkelijk achter zich te houden. Nederlanders Verschoor en Viscaal stonden na tien ronden op de plekken veertien en vijftien.

Na dertien rondes had Lundgaard een probleem. Er was rook te zien aan de achterkant van de auto van de nummer twee in de race. In ronde vijftien moest de Deen zijn auto parkeren. Drugovich nam de tweede plaats over en Nissany schoof door naar een podiumplaats. Door het uitvallen van de nummer twee was de voorsprong van Zhou opgelopen, het gat naar de nummer twee was halverwege de race vier seconden.

In ronde 26 kwam de safety car de baan op. Petecof crashte bij het uitkomen van Piscine, hij raakte de kerbstone aan de binnenkant en wist zijn auto niet uit de muur te houden. Met nog drie ronden te gaan kwam de safety car weer naar binnen. Het werd een sprint naar de finish.

Sato wist de finish ook niet te halen, hij crashte in de voorlaatste ronde in bocht één. Zhou had een goede herstart. Vips stond nog even onder druk maar wist de vijfde positie te behouden.

Zhou startte vooraan en reed de gehele race aan de leiding. Drugovich, zijn teamgenoot, maakte er een één twee voor UNI-Virtuosi van. Nissany kreeg het podium cadeau van de uitgevallen Lundgaard. Nederlanders Verschoor en Viscaal hebben geen plaatsen meer weten te winnen, zij eindigden als dertiende en veertiende.

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Monaco

Lees ook: NENT-topman heeft ambitieuze plannen met F1-uitzendingen

Lees ook: Richard Verschoor rijdt Formule 2-race in Monaco

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden