Zhou wint tweede sprintrace Formule 2 Abu Dhabi

01-Guanyu-Zhou-UNI-Virtuosi-C-Fomula-Motorsport-Limited

Guanyu Zhou heeft de tweede Formule 2-sprintrace in Abu Dhabi gewonnen. De race kende maar liefst vier uitvallers en was zeker niet saai. Robert Shwartzman kwam als tweede over de finish gevolgd door Ralph Boschung. 

Marcus Armstrong mag de race vanaf pole position starten. De Nieuw-Zeelander heeft een goede start en probeert meteen een gaatje te trekken naar de mannen achter hem. Ralph Boschung en Guanyu Zhou vertrekken vanaf de tweede en derde plek. Ook zij komen goed weg. Meteen na de start wordt het al duwen en trekken. Oscar Piastri tikte Liam Lawson aan en duwde hem buiten de baan. Daar krijgt de Australiër later een tijdstraf van vijf seconden voor. Op andere plekken gaan coureurs vier dik door een bocht. Het moge duidelijk zijn: het kampioenschap mag dan al beslist zijn, zin in een goed potje racen heeft iedereen nog wel!

Einde race voor de nieuwe kampioen

Piastri verliest na het incident met Lawson flink wat plekken en valt terug tot P14, achter Bent Viscaal. In de derde ronde haalt Zhou Boschung in voor de tweede plek. Vlak daarna gaat het echter mis. Ollie Caldwell rijdt Alessio Deledda aan. Daarmee komt er een einde aan de race van Deledda. Tevens ontstaat er een safety car-situatie. In de zesde ronde wordt de race herstart en is het veld weer onderweg

Toch gaat het ook dan al snel mis. Piastri, Jüri Vips en Roy Nissany gaan drie dik door een bocht als Piastri Nissany aantikt. De Australiër tikt vervolgens ook Vips aan en de twee belanden naast de baan en kunnen hun race niet vervolgen. Einde race voor Piastri en Vips. Voor het kampioenschap maakt dit echter niks meer uit. Piastri had na afloop van de eerste sprintrace zo'n grote voorsprong dat geen enkele andere coureur de titel nog af kan pakken. De Australiër is daarmee de opvolger van Mick Schumacher, de kampioen van vorig jaar.

Zure uitvalbeurt Armstrong

In ronde tien wordt de race weer vrijgegeven. Zhou zit al te kijken bij Armstrong, maar hoeft eigenlijk niks te doen. De bolide van de Nieuw-Zeelander valt plots stil: weg overwinning! Er wordt een virtual safety car gegeven om de bolide weg te kunnen halen. Zhou gaat door het uitvallen van Armstrong aan de leiding. De Chinees, die volgend jaar zijn Formule 1-debuut maakt, laat over de boordradio weten het erg zuur te vinden voor Armstrong.

Meteen na het einde van de virtual safety car trapt Robert Shwartzman zijn bolide flink op zijn staart. De Rus haalt Boschung in voor de tweede plek en lijkt even aanstalten te maken om naar Zhou toe te rijden. Dat laatste wil echter nog niet echt lukken. Ondertussen zijn Lawson, Nissany en Jack Doohan flink met elkaar in gevecht. Lawson weet Nissany redelijk makkelijk in te halen en al snel volgt ook Doohan.

Nissany verpest race Lundgaard

Met nog vijf ronden te gaan, valt plots Christian Lundgaard terug. De Deen heeft een lekke band opgelopen. Hij laat over de boordradio weten dat 'een idioot' zijn band lekgereden heeft. Hiermee kan Lundgaard de punten wel vergeten. Ook hier is Nissany de schuldige is. De Frans-Israëlische coureur heeft met zijn voorvleugel de band van Lundgaard lekgereden door voor een gat te gaan dat er helemaal niet was. In de laatste ronde probeert Felipe Drugovich Dan Ticktum nog in te halen, maar dat lukt niet meer.

Guanyu Zhou / Robert Shwartzman / Ralph Boschung / Abu Dhabi / 2021
Foto: Formula 2 (Joe Portlock - Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images)

Zhou wint de tweede sprintrace in Abu Dhabi gevolgd door Shwartzman en Boschung. De Formule 2 Feature Race wordt zondag om 10.00 uur Nederlandse tijd verreden. Ook dan volg je het laatste nieuws bij Grand Prix Radio.

Lees ook: Verstappen voor Hamilton op eerste rij GP van Abu Dhabi

Lees ook: Oscar Piastri nieuwe Formule 2-kampioen

Lees ook: F1 bezorgd om kalender 2022 vanwege corona

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden