Zhou wint virtuele Bahrein Grand Prix

F1-2019

Gisteravond was de aftrap van de nieuwe Virtual Grand Prix series, die de Formule 1 afgelopen week in het leven riep om de leegte van de geannuleerde races te vullen. Renault-testrijder Guanyu Zhou wist als eerste over de streep te komen in de game F1 2019.

Nu de eerste zeven rondes van het kampioenschap niet doorgaan, bedacht de Formule 1-organisatie een oplossing. In elk weekend dat een race zou moeten plaatsvinden, wordt nu op de virtuele evenknie van dat circuit geracet. Het idee was dat huidige F1-rijders de degens kruiste met esporters en andere prominenten. In Bahrein is ze dat redelijk gelukt met McLarens Lando Norris,  Williams' Nicholas Latifi en voormalig F1-coureurs Stoffel Vandoorne, Nico Hülkenberg, Esteban Gutierrez, Anthony Davidson en Johnny Herbert aan de start. Verder reed ook olympisch kampioen baanwielrennen sir Chris Hoy mee. Max Verstappen, ook een fervent simracer, had eerder aan Ziggo Sport laten weten niet mee te doen, omdat hij F1 2019 niet speelt.

Zhou wist dus de race twinnen, als tweede eindige Vandoorne voor Mercedes en derde werd Philipp Eng. Eng wist zijn pole position niet te verzilveren. Vlak voor de race werd een korte kwalificatiesessie gehouden. Deelnemers mochten desgewenst hulpmiddelen gebruiken om zo het niveauverschil te nivelleren.

Zoals de organisatie misschien gehoopt had op meer huidige F1-coureurs, zo verliep de technische organisatie ook niet vlekkeloos. In eerste instantie zou 50% van een echte raceafstand afgewerkt worden, dat werden door technische problemen nu 25%. Norris had te maken met een slechte connectie zodat zijn auto door het spel overgenomen werd, die hij 'Landobot' noemde.

5 april staat de volgende virtuele Grand Prix op het programma. Normaliter zou dan de Grand Prix van Vietnam op het programma staan. Welke baan in F1 2019 als vervanger dient, is op dit moment nog niet bekent. Het Vietnamese circuit is namelijk niet beschikbaar in de game.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen