Zieke Hamilton: 'Gezondheid is een groot goed'

Lewis-Hamilton

Lewis Hamilton had ook zondag tijdens de Grand Prix van Duitsland nog last van griepverschijnselen. De Brit kende een zeer moeizame race en eindigde als negende nadat hij van poleposition was gestart.

"Dit was een van de slechtste weekenden die ik ooit heb gehad", zei Hamilton zondag bij de BBC. Tijdens de race overwoog hij zelfs even om te stoppen:

"Ik kan alleen maar zeggen dat gezondheid een groot goed is. Ik heb echt te doen met alle mensen die ernstig ziek zijn. Mensen die in ziekenhuizen liggen en door moeilijke tijden gaan. Dat had ik altijd al, maar na dit weekend nog meer. Natuurlijk, mijn ziek zijn staat in geen vergelijk met ziektes waar sommige mensen mee te kampen hebben, maar het heeft me wel aan het denken gezet."

"Zoals ik me dit weekend heb gevoeld was het voor mij heel moeilijk om te presteren", vervolgt Hamilton, die nog wel riant aan de leiding van het kampioenschap blijft staan.

"Over één ronde kreeg ik het nog voor elkaar, maar een hele race was echt te veel gevraagd. Ik wist dat het zwaar zou worden in de regen en tot de eerste stop ging het nog redelijk goed. Maar daarna op de slicks - waarvan ik vond dat we die te vroeg gebruikten - ging het een stuk minder. Een aantal gebeurtenissen daarna leidde ertoe dat we zo'n beetje laatste zijn geworden."

Hamilton eindigde als elfde, maar schoof door de tijdstraffen van de Alfa Romeo's nog op naar de negende plek.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden