Video: Zware crash MotoGP: engeltje op de schouder van Rossi

door Julia Onclin
400019600787_312365

Tijdens de MotoGP-race op de Red Bull Ring gisteren vond er een huiveringwekkende crash plaats tussen Johann Zarco en Franco Morbidelli. Valentino Rossi kwam wonder boven wonder met de schrik vrij.

Zarco en Morbidelli raakten elkaar in de hairpin. Het tweetal schoof onderuit en hun motoren vlogen als ongeleide projectielen over de baan. Valentino Rossi had een engeltje op zijn schouder want de projectielen vlogen rakelings langs hem heen en de coureur kwam met de schrik vrij. Zarco en Morbidelli waren na de crash nog bij bewustzijn.

In de onderstaande video zie je de schrikwekkende crash. Waarschuwing: de beelden kunnen als erg schokkend ervaren worden.

https://twitter.com/MotoGP/status/1295148625056665600

Rossi was na de zware crash zichtbaar aangedaan, wat overigens niet heel gek is. Als de projectielen hem geraakt hadden, was de schade niet te overzien geweest. Na afloop reageert de MotoGP-coureur zelf op de crash. "Het was angstaanjagend. Alle vier coureurs, vooral ik en Maverick, hadden enorm veel geluk", stelt Rossi.

"We moeten vanavond bidden, want de situatie was erg gevaarlijk. Je moet niet vergeten dat deze sport erg gevaarlijk is en je moet respect hebben voor je mede-coureurs." De hele reactie van Rossi zie je in de onderstaande video.

https://twitter.com/MotoGP/status/1295285129573814272

Lees ook: Van Lagen: “Hoop het seizoen goed af te kunnen sluiten”

door Julia Onclin

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden