Valtteri Bottas: We kunnen meevechten

alonso sprint imola

Valtteri Bottas en Guanyu Zhou hebben zich als achtste en als dertiende gekwalificeerd voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Valtteri Bottas had niet verwacht op dit circuit competitief te zijn. Zhou is blij met het vertrouwen dat hij heeft in de auto.

Alfa Romeo is het seizoen goed begonnen in Bahrein. Voorafgaand aan het weekend in Saoedi-Arabië temperde Valtteri Bottas de verwachtingen een beetje. De Fin ging er niet van uit dat het dit weekend net zo goed zou gaan. Na afloop van de kwalificatie bleek hij dat niet helemaal goed te hebben ingeschat. “Het is mooi om te zien dat we ook snel zijn op een circuit als dit. De gaten zijn erg klein dus we zitten midden in het gevecht. Het is erg positief dat we met de andere teams kunnen strijden.” Dat liet Valtteri Bottas weten tegenover F1.com.

Q3 was mogelijk voor Zhou

Guanyu Zhou kwalificeerde zich een aantal posities lager maar ook hij kijkt bij F1.com positief terug op zijn zaterdag. “Het voelt erg goed, je ziet een duidelijke stijgende lijn vanaf de eerste vrije training tot aan de kwalificatie.” De Chinees geeft aan dat het snelle stratencircuit zeker niet gemakkelijk is voor een rookie. “We konden best in Q3 terecht komen maar we hadden een beetje pech met de rode vlag.” Natuurlijk wil Zhou op zondag strijden voor de punten maar hij legt zichzelf ook niet te veel druk op. “Natuurlijk wil ik punten pakken maar dat denken meer coureurs die bij mij in de buurt starten. Op dit circuit is alles mogelijk. Ik wil mezelf niet zeggen dat ik punten moet pakken maar als ik gewoon mijn best doe is het zeker mogelijk.”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden