Jan Lammers wil sprintrace in Zandvoort

SI202003040570_hires_jpeg_24bit_rgb

Sportief directeur van de Grand Prix van Zandvoort Jan Lammers wil graag dat Zandvoort sprintraces gaat introduceren. Hij zegt dat tegen Motorsport.comAfgelopen seizoen heeft de Formule 1 voor het eerst sprintraces geïntroduceerd. In Silverstone, Monza en São Paulo vonden de sprints plaats om de startopstelling te bepalen van de race op zondag. Dit format wordt ook doorgezet in 2022 en gaan er zes sprintraces georganiseerd worden. Waar dat gaat gebeuren is nog niet bekend, maar Lammers zegt dat Zandvoort wel interesse heeft in het organiseren van één van die zes sprints.

Lammers vindt dat het idee van een sprintrace in Zandvoort best wel goed klinkt. "Het is heel interessant. Het maakt alle drie de dagen heel bijzonder. Je hebt de kwalificatie op vrijdag, de sprintrace op zaterdag en de hoofdrace op zondag. Dit betekent dat er elke dag iets is. "Er is in ieder geval op dit moment nog geen zekerheid over deze kwestie. De FOM moet dit nog gaan bepalen. Het is voor ons dus nog even afwachten", zegt Lammers.

Sergio Perez / Red Bull Racing / Dutch Grand Prix
Foto: Red Bull Racing / Lars Baron / Getty Images

Sprintrace goede toevoeging

"Persoonlijk zou ik het leuk vinden, maar dan spreek ik als mijzelf en niet als sportief directeur", zo zegt de voormalig Formule 1-coureur. "Het zorgt er namelijk voor dat alles vanaf de eerste training belangrijk is. Die training is meteen ook de laatste voor de kwalificatie. Alles doet er meteen toe." Toch zou hij het ook begrijpen als er fans zijn die het format liever zonder sprint houden. "Je beloont de bezoekers op vrijdag en ook op zaterdag. Maar goed, er zijn ook mensen die de huidige vrijdag fijn vinden omdat het voor hen gemoedelijker is."

Lees ook: Max Verstappen: “Ik stop als Gianpiero Lambiase ook stopt”

Lees ook: Toto Wolff: “Geen zekerheid of Hamilton blijft”

Lees ook: Max Verstappen feestelijk onthaald in Milton Keynes

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden