Sebastian Vettel absoluut geen fan van sprintraces in F1

2

Sebastian Vettel is van mening dat de sprintraces nergens op slaan, dat heeft hij laten weten aan Motorsport.com. “Als er een race op zaterdag zou zijn moet ik wel deelnemen, anders mag ik op zondag niet rijden.”

Sebastian Vettel heeft een uitgesproken mening over de sprintraces. “Het slaat nergens op, waarom zou je een race rijden voor de echte race? Ik snap er niets van.” De Duitser is bang dat de waarde van een Grand Prix-overwinning verloren zal gaan met de introductie van de sprintraces.

M239480-700x467
2020 Spanish Grand Prix, Sunday - LAT Images

Het invoeren van sprintraces is een nieuw idee waarmee dit jaar getest gaat worden. De startopstelling zal worden bepaald aan de hand van een kwalificatie op vrijdag. De uitslag van de race op zaterdag bepaalt de startopstelling voor de Grand Prix op zondag.

Twijfels

Sebastian Vettel is overigens niet de enige die twijfels heeft. Ook Verstappen, Perez en Ricciardo zetten hun vraagtekens bij de sprintraces. Of de sprintraces er daadwerkelijk gaan komen is nog even afwachten, de Formule 1 hoopt voor de eerste Grand Prix in Bahrein duidelijkheid te kunnen geven.

Lees ook: Formule 1 stemt over nieuw plan voor introductie sprintraces

Lees ook: Vettel bij Ferrari: de vijf meest memorabele momenten

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden