Tijdschema Grand Prix van Groot-Brittannië

2-silverstone-saturday

Na twee overwinningen voor Max Verstappen in Oostenrijk, is het tijd voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. Het raceweekend zal dit jaar echter anders in elkaar zitten dan we gewend zijn, omdat dit de eerste grand prix met sprintkwalificatie wordt. Om ervoor te zorgen dat jij als echte racefan niks mist, heeft Grand Prix Radio alle belangrijke tijden voor je op een rijtje gezet!

Het eerste raceweekend met sprintkwalificatie staat op de planning. In Silverstone zullen de Formule 1-coureurs niet één maar twee keer racen. Anders dan we gewend zijn zal er op vrijdag een eerste vrije training verreden worden gevolgd door de kwalificatie voor de sprintrace. Op zaterdag is er vervolgens een tweede vrije training, waarna de coureurs aan het begin van de avond hun eerste race van het weekend gaan rijden: de sprintkwalificatie (sprintrace). Op zondag verandert er weinig. Dan wordt namelijk de hoofdrace verreden.

Silverstone / Groot-Brittannië / 2020
Foto: Pirelli

Naast het andere format zijn de regels dit weekend ook iets anders. De kwalificatie is namelijk niet voor de hoofdrace maar voor de sprintrace. De uitslag van de sprintrace bepaalt vervolgens de startgrid voor de race op zondag. Naast de Formule 1 zullen ook de Formule 2 en de W Series in actie komen op het circuit van Silverstone. Het belooft dus een druk weekend te worden.

Tijdschema Grand Prix van Groot-Brittannië:

Vrijdag 16 juli
Eerste vrije training (VT1); 15.30 uur – 16.30 uur
Kwalificatie (voor de sprintrace); 19.00 uur – 20.00 uur

Zaterdag 17 juli
Tweede vrije training (VT2); 13.00 uur – 14.00 uur
Sprintkwalificatie (sprintrace); 17.30 uur – 18.00 uur

Zondag 18 juli
Race; 16.00 uur

Gedurende ieder grand prix-weekend is tijdens de kwalificatie en de race het commentaar van Olav Mol live te beluisteren op Grand Prix Radio. Ook houden we je via de website op de hoogte van het laatste nieuws.

Lees ook: Red Bull Racing wil nieuwe motor pas in 2026 introduceren

Lees ook: BREAKING: Grand Prix van Australië 2021 afgelast

Lees ook: F1 aan Tafel over GP van Groot-Brittannië: “Sprintrace wordt niets”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden