DSC_4756

We kennen Alfa Romeo de afgelopen jaren als één van de hekkensluiters van de Formule 1. Als we teruggaan naar de oorsprong van de Formule 1 in 1950 zien we daar een succesvol Alfa Romeo. In het eerste jaar, waar alleen de coureurs punten kregen, werd het team wereldkampioen met Nino Farina. Het jaar erop won Alfa Romeo wederom het kampioenschap met ditmaal Juan Manuel Fangio.

Het team verliet na 1951 de Formule 1 vanwege de hoge kosten en kwam 10 jaar later terug als motorenleverancier. Tot 1979 stond Alfa Romeo dus op de grid met motoronderdelen maar niet als volledig team. In 1979 kwam het team dan eindelijk terug als eigen team. Het team maakte niet heel veel indruk in de tijd van 1979 tot 1985, maar wist hier en daar wat succes te pakken. Het team pakte twee pole positons en vijf podia. 

Na een aantal jaren met teleurstelling werd de stekker uit het project getrokken. Vanaf 2017 zagen we Alfa Romeo weer terug als team. Het merk bleef actief als motorleverancier maar zij ging samen werken met het team van Sauber. Het team, Alfa Romeo Racing, reed met coureurs als Robert Kubica, Valtteri Bottas en Kimi Raikkonen. 

Goede resultaten blijven tot op heden uit voor het team. In 2022 wisten Bottas en rookie Zhou 55 punten binnen te halen voor het team en werd het team zesde in het kampioenschap. Voor het jaar van 2023 tekende het team zowel Bottas als Zhou voor nog een jaar. Zhou beleefde in zijn rookie-jaar een flinke crash tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. Na een botsing met Pierre Gasly rolde hij op de kop door het grind, over de bandenstapels, de hekken in. Door de halo overleefde de Chinees de crash.

Kick Sauber in cijfers 2024

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden