DSC_4712

Het team van Mercedes kent vele grote namen en stond tot twee jaar geleden bekend als het team om te verslaan. Het team reed in de vroege jaren van de Formule 1 twee kampioenschappen. In 1954 en 1955 werd het team wereldkampioen met Juan Manuel Fangio aan het stuur. Aan het einde van 1955 stopte Mercedes na een vreselijke ramp tijdens de 24 uur van Le Mans. Tachtig toeschouwers kwamen om het leven nadat een bolide de tribunes in vloog.

In 2010 keerde het team terug op de grid met Nico Rosberg en Formule 1-legende Michael Schumacher als coureurs. Het team kocht het kampioenschapsteam van Brawn GP over maar kon de kampioenslijn niet doorzetten. Het team behaalde drie podia en eindigde op de vierde stek in het kampioenschap. Het jaar erop bleven podia uit maar werd het team wederom vierde. In 2012 pakte Mercedes haar eerste overwinning sinds de terugkeer. Nico Rosberg wist zijn pole position om te zetten in een overwinning. Het team behaalde enkele podia maar had ook veel uitvalbeurten, het werd uiteindelijk vijfde in het kampioenschap.

Aan het einde van 2012 kondigde Schumacher aan definitief te stoppen met de sport. Wereldkampioen Lewis Hamilton volgde hem op en pakte samen met Nico Rosberg de tweede plek in het kampioenschap met meerdere overwinningen en podia. Vanaf 2014 stappen we het hybride-tijdperk in. De bolide die Mercedes bouwt is onverslaanbaar en in de jaren 2014 tot en met 2020 zijn alle titels voor de Duitse renstal. Na zijn kampioenschap in 2016 verlaat Nico Rosberg de Formule 1. Valtteri Bottas neemt zijn plek over maar krijgt het niet voor elkaar om Lewis Hamilton te verslaan.

In 2021 wordt er voor het eerst in het hybride tijdperk een niet-Mercedes coureur wereldkampioen. Max Verstappen won toen met Red Bull Racing. In 2022 kende Mercedes een lastig jaar. Voor het eerst vocht het niet meer om de titel. Het team wist wel één wedstrijd te winnen onder leiding van George Russell.  

 

Mercedes in cijfers 2024

2

mercedes-car

Overwinningen

1

mercedes-car

Pole posities

4

mercedes-car

Podiums

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden