Amsterdam: Formule 1-race hoort niet thuis in de stad

1920x1080-Rijksmuseum-Amsterdam

In het onderzoek naar de mogelijkheden voor een Formule 1-race in Nederland werd naast Zandvoort en Assen ook gekeken naar een stratenrace in Rotterdam en Amsterdam. In de Rotterdamse politiek was er echter veel weerstand, waardoor de plannen uiteindelijk in de prullenbak belandden. Ook het Amsterdamse gemeentebestuur houdt de deur voor de Formule 1 gesloten, zo meldt AT5.

Na vragen van de SP liet burgemeester Femke Halsema aan de gemeenteraad weten dat 'een Formule 1-race niet thuishoort in Amsterdam'. Volgens Halsema ligt een race op het circuit van Zandvoort meer voor de hand. Bovendien is de gemeente ook niet benaderd voor het organiseren van een Grand Prix.

Vanwege de goede resultaten en de populariteit van Max Verstappen bracht de commerciële baas van de Formule 1, Sean Bratches, vorig jaar een bezoek aan Nederland om te zien wat de mogelijkheden kunnen zijn. Inmiddels lijkt Assen de beste papieren te hebben om voor het eerst sinds 1985 een Nederlandse Grand Prix te mogen organiseren.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen