Brown: ‘Alonso’s toekomst bij McLaren nog altijd onzeker’

1920x1080-Fernando-Alonso-McLaren-GP-Spanje-2018

McLaren-teambaas Zak Brown zegt dat het nog altijd niet zeker is of Fernando Alonso bij McLaren blijft. Of dat de Spanjaard überhaupt nog Formule 1 zal rijden na dit seizoen.

Brown is bang dat hij Alsonso niet nog een seizoen kan behouden bij McLaren. De Spanjaard is volgens Brown teleurgesteld dat McLaren hem tot op heden geen competitieve wagen heeft kunnen geven. De Spanjaard staat momenteel negende in het rijderskampioenschap, achter Nico Hülkenberg en Kevin Magnussen. De tweevoudig wereldkampioen wordt bovendien genoemd als mogelijke opvolger van Daniel Ricciardo bij Red Bull Racing. Volgens Brown heeft Alonso daar geen oren naar deze overstap.

De teambaas vreest eerder dat Alonso misschien Formule 1 wel helemaal de rug toekeert. “Ik denk dat wanneer we meer competitief zouden zijn, hij beslist in de Formule 1 zou blijven”, aldus Brown tegenover de Amerikaanse krant Indianapolis Star. “Hij (Alonso) heeft zijn frustraties geuit dat hij nu in een constructeurskampioenschap uitkomt, in plaats van in een rijderskampioenschap.” Volgens Brown een eerlijke constatering met het oog op de raceresultaten.

Indy500

Brown: “Hij (Alonso) daagt zichzelf graag uit. En het racen in de IndyCar spreekt hem ongetwijfeld aan.” De McLaren-coureur mag dan volgens zijn teambaas erg geïnteresseerd zijn in deze raceklasse, toch heeft hij nog altijd geen beslissing genomen betreft zijn toekomst in de Formule 1 wat kan duiden op een langer verblijf in de koningsklasse van de autosport. Bij welk team dan ook. “Hij (Alonso) is weg van de Indy 500. Hij is een racer. Hij wil graag racen.”

Betreft de droom van Alonso om de tweede coureur in de historie te worden die de Triple Crown wint: “Ik denk dat behalve de Triple Crown het kampioenschap in alle drie de series (Formule 1, IndyCar, WEC) hem nog meer intrigeert. “Hij is gek van de IndyCar en gek van Amerika, dus ik weet zeker dat het iets is dat hij overweegt”, besluit Brown.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen