Chase Carey mikt op meer dan twee races in de VS

las_vegas

Het is geen geheim dat de Amerikaanse eigenaren van de Formule 1 naast de USGP in Austin een tweede Grand Prix in hun thuisland willen. Formule 1-baas Chase Carey denkt echter dat er zelfs ruimte is voor een derde race in de Verenigde Staten.

In een interview met Racer zegt Carey: "Ik denk dat we moeten starten met één [extra race, red]. Ik zou er niet tegelijkertijd twee extra willen organiseren. We moeten leren van die ene race en ja, ik hoop dat we dan in de toekomst meer dan één evenement naast Austin zullen krijgen."

Concrete plannen voor een tweede Grand Prix zijn er nog niet, maar het meest logische lijkt om deze in een grote stad als Las Vegas, New York, Miami of Los Angeles te houden. Volgens Carey zijn alle vier genoemde steden concreet geïnteresseerd en zal er zorgvuldig worden bekeken welke locatie de beste kaarten heeft: "Het evenement moet echt aansprekend zijn en het uithangbord worden voor de Formule 1. We zijn dus niet op zoek naar zomaar een deal. We zoeken het juiste podium met de juiste partners, de juiste mogelijkheden en de juiste locatie die uitstraalt wat deze sport zo speciaal maakt."

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden