De Grand Prix van Zandvoort door de jaren heen

door Zus Veldkamp
Premium update
Niki_Lauda_McLaren_Ayrton_Senna_Lotus_Grand_Prix_Nederland_Zandvoort_1985
Premium update

De Grand Prix van Nederland is weer terug op het circuit van Zandvoort. De baan kent een ruime historie en staat sinds vorig jaar weer op de kalender. Wie heeft er het vaakst gewonnen en wie is het beste tijdens de kwalificatie? Grand Prix radio zet het allemaal op een rijtje.

Na jaren van afwezigheid wordt er sinds vorig jaar weer geracet door de koningsklasse op het circuit van Zandvoort. Veel klassieke namen, zoals Niki Lauda, Jackie Stewart en Alain Prost, wisten de Grand Prix van Nederland te winnen. Sinds vorig jaar staat ook Max Verstappen tussen dat rijtje als polesitter en racewinnaar. De laatste keer dat er op Zandvoort een 1-2 behaald is, was in 1983 door Ferrari. Of het Charles Leclerc en Carlos Sainz gaat lukken om dat resultaat te behalen valt nog maar te bezien. Vooralsnog lijkt Red Bull te dominant voor het Italiaanse team. 

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen