Nico_Rosberg_Mercedes_F1_Grand_Prix_Abu_Dhabi_2016_finish

› Rosberg en Mercedes genomineerd voor sportprijzen
› Paddy Lowe vertrekt bij Mercedes
› Teambaas Renault in goed overleg opgestapt
› Mick Schumacher in beeld bij Ferrari en Mercedes
› Organisatie Australische Grand Prix telt af

Rosberg en Mercedes genomineerd voor sportprijzen

Wereldkampioen Nico Rosberg én constructeurskampioen Mercedes zijn genomineerd voor de Laureus World Sports Awards 2017. Rosberg is in de race voor de titel ‘World Breakthrough Of The Year’, de doorbraak van het jaar, aangezien hij zijn allereerste wereldtitel afgelopen jaar veiligstelde, nadat hij er in 2014 en 2015 naast greep. Mercedes, voor de derde maal genomineerd, dingt mee naar de titel ‘World Team Of The Year’, de prijs voor het best presterende team. 

De Duitser neemt het op tegen diverse atleten en teams, waaronder de kampioen van de Engelse Premier League, Leicester City. Mercedes strijdt in haar categorie met onder meer Europees kampioen voetbal Portugal. Michael Schumacher en Sebastian Vettel werden al eens benoemd tot sportman van het jaar in deze verkiezing en Brawn GP en Renault wonnen de teamprijs al eerder. Coureurs Daniel Ricciardo, Jenson Button, Lewis Hamilton en Juan Pablo Montoya wonnen eerder de prijs voor de doorbraak van het jaar waarvoor Rosberg genomineerd is. De voorgaande editie kreeg Niki Lauda, adviseur bij Mercedes, uit handen van Lewis Hamilton een prijs voor zijn glansrijke carrière in de Formule 1. Lauda is de enige Formule 1-coureur die zowel met Ferrari als met McLaren wereldkampioen werd, de twee meest succesvolste teams in de Formule 1. De winnaars worden op 14 februari aanstaande in Monaco bekend gemaakt.

Paddy Lowe vertrekt bij Mercedes 

Technisch directeur Paddy Lowe stapt op bij Mercedes, hoewel hij officieel met verlof is. Dat maakte de renstal afgelopen dinsdag wereldkundig. Lowe kwam in juni 2013 bij de Zilveren Pijlen in dienst en zegt zelf over zijn vertrek: “Ik heb bij Mercedes samengewerkt met een fantastische groep mensen. Ik wens iedereen bij Mercedes het beste toe, maar verheug me op een nieuwe uitdaging.” Er gaan geruchten dat hij een hoge functie bij Williams zal krijgen, waar hij in 1987 zijn Formule 1-loopbaan begon. Lowe heeft tot op heden een aandeel gehad in meer dan 150 Grand Prix overwinningen en meerdere wereldtitels met Williams, McLaren en Mercedes. Toto Wolff verklaarde dat Mercedes veel te danken heeft aan Lowe, maar dat niemand onvervangbaar is en dat de regerend wereldkampioen prima in staat is het gat op te vullen. Het gerucht is dat Mercedes James Allison wil aantrekken, voormalig technisch directeur bij Ferrari, die daar medio 2016 vertrok. 

Teambaas Renault in goed overleg opgestapt

Teambaas Frederic Vasseur en Renault hebben in goed overleg afscheid van elkaar genomen. Volgens de teambaas stonden de neuzen bij de renstal niet allemaal dezelfde kant op. Het team zegt hun plannen voor het komend seizoen bekend te maken bij de presentatie van de nieuwe bolide op 21 februari aanstaande. Tot dat moment zal het team geleid gaan worden door Jerome Stoll en Cyril Abiteboul. 

Mick Schumacher in beeld bij Ferrari en Mercedes

Mocht Mick Schumacher besluiten toe te willen treden tot het talentenprogramma van Ferrari, dan zal het team hem met alle égards ontvangen, aldus Massimo Rivola, manager van de Ferrari Driver Academy in een interview met de Gazetta dello Sport. “Uiteraard volgen we hem”, aldus Rivola die zelfs zo ver ging om te stellen dat “de rode loper voor hem uit ligt.” De zoon van zevenvoudig Formule 1-kampioen Michael Schumacher maakt komend seizoen met Prema de overstap naar het Europees kampioenschap Formule 3. Ook Mercedes heeft al aangegeven interesse te hebben in de 17-jarige Duitser.  

Organisatie Australische Grand Prix telt af

De organisatie van de Australische Grand Prix telt af naar 24 maart, als de eerste vrije training verreden gaat worden. Op haar website stelt zij vast dat de stilte bij de topteams Mercedes, Red Bull en Ferrari ondertussen oorverdovend is. Het heeft alles te maken met de nieuwe regels die bredere en snellere wagens moeten opleveren. De oorzaak van de radiostilte ligt hem in het feit dat het team dat de regels het beste interpreteert wel eens een voorsprong zou kunnen pakken die niet snel in te lopen is door de andere teams. Zoals in het jaar 2009 toen Brawn GP een voorsprong pakte met de ‘dubbele diffuser’ die gedurende het seizoen groot genoeg bleek om het constructeurskampioenschap te pakken. Jenson Button werd dat jaar overigens wereldkampioen bij de rijders in de wit-gele Brawn GP. Ook Red Bulls hoofdontwerper Adrian Newey staat er om bekend de nieuwe regels uitstekend te kunnen vertalen naar de tekentafel. Sebastian Vettel pakte vier wereldtitels op rij met Renault. Toch heeft teambaas Christian Horner zich voorzichtig uitgelaten over Red Bull’s uitdager voor 2017. Naar het schijnt slokken andere projecten van Red Bull de nodige aandacht van Newey op. Met nog minder dan tien weken te gaan tot de seizoensstart is dus nog allesbehalve duidelijk wie zijn huiswerk het beste gedaan heeft.

Foto: Mercedes AMG F1

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden