Grand Prix Radio-rapport: George Russell

WilliamsF1_53455_HiRes

Het Formule 1-seizoen van 2021 gaat de boeken in als één van de spannendste seizoenen aller tijden. Maar hoe presteerden de individuele coureurs nou eigenlijk? Grand Prix Radio blikt terug op het seizoen met het Grand Prix Radio-rapport. In deze aflevering kijken we terug op het seizoen van George Russell.

George Russell kan terugkijken op een geslaagd seizoen. De jonge Brit wist hierin de onderlinge strijd met teamgenoot Nikolas Latifi negen van de tien keer te winnen en verzekerde zich hiermee zelfs van een stoeltje bij Mercedes voor het seizoen 2022, waar hij Valtteri Bottas zal vervangen. Maar hoe goed was het seizoen van Russell nu echt?

George Russell wordt gezien als een van de meest getalenteerde Formule 1-coureurs op het moment en maakte dit in het seizoen 2021 meer dan waar. Waar hij het tempo van middenmoot teams bij kon benen tijdens te kwalificaties, zat het in de race vaak tegen door de race-pace van zijn Williams-bolide. Russell wordt echter niet voor niks 'Mister Saturday' genoemd. In het kletsnatte België bijvoorbeeld, reed hij de kwalificatie van zijn leven. Voor een tijd stond hij op een voorlopige pole position, totdat Max Verstappen in zijn laatste rondje roet in het eten gooide. Desondanks mocht Russell de race vanaf P2 aanvangen, waarmee hij de grootste buit van zijn seizoen binnensleepte. De race werd namelijk achter de safety car gefinisht en werden er aan hem negen hele punten uitgedeeld.

WilliamsF1_50414_HiRes-700x467
Foto: Williams Racing Fotos

Ook in Hongarije, Rusland en Italië scoorde Russell punten, waardoor hij de meeste punten voor het team van Williams bij elkaar sprokkelde, het team dat naast Haas en Alfa Romeo toch de minst snelle auto bleek te hebben. Een knappe prestatie dus, waarmee hij zich in de kijker heeft gereden voor de achtvoudig WK-winnend constructeursteam van Mercedes, waar hij in 2022 plaats neemt naast zevenvoudig-wereldkampioen Lewis Hamilton.

Kortom: Russell heeft alles uit de auto gehaald wat er in zat in 2021. Het was zijn beste seizoen tot op heden. Zijn racecraft en snelheid waren zijn sterke punten en de Brit was voor niks of niemand bang. Prestaties leverde hij weekend na weekend, vooral tijdens de kwalificaties. Hiermee verdient George Russell veel positieve aandacht een een mooie eindscore voor zijn fantastische seizoen voor Williams.

WilliamsF1_50581_HiRes-700x467
Foto: Williams Racing Fotos

De redactie van Grand Prix Radio geeft George Russel een 8,7 voor zijn uitstekende seizoen.

 

Lees meer: Grand Prix Radio-rapport: Nicholas Latifi

Lees meer: Grand Prix Radio-rapport: Antonio Giovinazzi

Lees meer: Grand Prix Radio-rapport: Nikita Mazepin

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen