'Grand Prix Vietnam vanaf 2020 op Formule 1-kalender'

1920x1080-David-Coulthard-Red-Bull-Racing-Vietnam

Groen licht voor de Grand Prix van Vietnam. Diverse bronnen melden dat er een akkoord is bereikt over een race net buiten de hoofdstad Hanoi. De definitieve plannen voor de Grand Prix, die vanaf 2020 wordt verreden, worden komende maand bekendgemaakt.

Na het afvallen van Maleisië als gastheer van een Grand Prix was de Formule 1 naarstig op zoek naar een vervangende race in Azië. Ook Formule 1-sponsor Heineken heeft belangen bij een Grand Prix in Vietnam. De Nederlandse bierbrouwer ziet het Aziatische land als een zijn belangrijkste markten. Bovendien, en dat is ook niet geheel onbelangrijk, geniet de race de steun van de Vietnamese regering.

Er staat niets meer in de weg

Formule 1-wedstrijdleider Charlie Whiting bezocht onlangs Vietnam en concludeerde dat er eigenlijk niets meer in de weg staat voor de Grand Prix. “Zover als ik weet mikken ze op een Grand Prix in 2020. Afgaande op mijn eerdere ervaringen zou dat geen probleem moeten zijn”, zegt Whiting in gesprek met Autosport.

De race zal op een semi-stratencircuit op ongeveer twaalf kilometer ten westen van Hanoi moeten worden afgewerkt. Als alles volgens plan verloopt, zou de Grand Prix in Vietnam de eerste nieuwe race op de Formule 1-kalender zijn sinds de overname van de koningsklasse van de autosport door Liberty Media.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen