Lando Norris: Van karttalent tot potentiële Formule 1-kampioen

door Wendy Heijting
Premium update
Lando Norris Emilia Romagna
Premium update

Lando Norris is niet alleen razendsnel in een Formule 1-bollide, maar ook zijn race-carrière ging in een rap tempo vanaf het moment dat hij deelnam aan nationale en internationale races. Op zevenjarige leeftijd deed de Brit voor het eerst mee aan een nationale race en vervolgens behaalde hij de een na de andere overwinning in diverse kartkampioenschappen en raceklasses. Dertien jaar later verscheen Norris voor het eerst bij de startgrid van de Formule 1. 

Al op jonge leeftijd liet Norris een goede indruk achter door zijn succesvolle deelnames aan kartwedstrijden en kartkampioenschappen. Op zevenjarige leeftijd behaalde de Brit pole position tijdens zijn eerste race op nationaal niveau waarmee hij ook direct werd bekroond als jongste polesitter in het Verenigd Koninkrijk. Vervolgens slaagde Norris erin om het wereldkampioenschap karten in Bahrein te winnen, de WSK Euro Series en ook de CIK-FIA Europese en Supercup-titels. Door het winnen van het CIK-FIA KF wereldkampioenschap in 2014 brak Norris het record van jongste coureur die een FIA-kartkampioenschap achter zijn naam heeft staan. Het was dus al snel duidelijk dat er in het Verenigd Koninkrijk zich een jong talent bevond met veel potentie voor de autosport.

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden