Max Verstappen op pole in Australië, Pérez P20

Verstappen Sa 2023

Max Verstappen heeft met een 1:16.732 pole position gepakt voor de Grand Prix van Australië. Mercedes eindigde op de plaatsen twee en drie. Sergio Pérez was de grote verliezer, de Mexicaan moet achteraan starten.

-Liveblog gesloten-

Update 8:29

De startgrid zal er morgen als volgt uitzien:

Update 8:09

Max Verstappen pakt met een 1:16.732 pole position voor de Grand Prix van Australië. De Nederlander was ruim twee tienden sneller dan George Russell. Lewis Hamilton maakt de top drie compleet.

Update 8:08

Max Verstappen pakt een halve seconde op zijn eigen tijd.

Update 8:02

Max Verstappen rijdt negen duizendsten sneller dan Lewis Hamilton. Hij neemt de snelste tijd over. De eerste vier coureurs zitten binnen één tiende.

Update 8:01

De ronde van Verstappen was duidelijk niet goed genoeg. Veel coureurs rijden een snellere tijd. Lewis Hamilton is op dit moment de snelste voor Fernando Alonso.

Update 7:59

Max Verstappen is de eerste die een rondetijd laat noteren. De Nederlander is een halve seconde langzamer dan dat hij in Q2 was.

Update 7:57

Charles Leclerc krijgt van zijn team te horen dat er regen wordt verwacht tijdens de laatste vier minuten van de kwalificatie.

Update 7:56

Het derde en beslissende deel van de kwalificatie is begonnen. Max Verstappen stond al aan het einde van de pitlane te wachten.

Update 7:55

De volledige uitslag van Q2:

Update 7:49

Ook het tweede deel van de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië zit erop. Max Verstappen is wederom de snelste. Nico Hülkenberg sluit Q2 als vijfde af, ook Alexander Albon is door. De afvallers in Q2 zijn: Esteban Ocon, Yuki Tsunoda, Lando Norris, Kevin Magnussen en Nyck de Vries.

Update 7:44

Met nog vijf minuten op de klok staan Yuki Tsunoda, Pierre Gasly, Kevin Magnussen, Nyck de Vries en Lando Norris in de gevarenzone.

Update 7:40

Tot op heden is het een zeer vermakelijke kwalificatie. Veel coureurs zijn buiten en er zijn constant coureurs die zich aan het verbeteren zijn. Verstappen heeft op dit moment de snelste tijd op zijn naam staan.

Update 7:33

Na een korte pauze staan de lichten weer op groen, Q2 is begonnen.

Update 7:32

De volledige uitslag van het eerste deel van de kwalificatie:

Update 7:26

Het eerste deel van de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië zit erop. Max Verstappen is de snelste, Nyck de Vries mag ook door naar het tweede deel. Afvallers in Q1 zijn: Oscar Piastri, Guanyou Zhou, Logan Sargeant, Valtteri Bottas en Sergio Pérez.

Update 7:23

De baan wordt met de minuut beter. Alle coureurs hebben veel brandstof meegekregen na de rode vlag. 

Update 7:22

Kan Alexander Albon de verrassing van de dag worden? De Thai heeft de derde tijd op zijn naam staan.

Update 7:18

Max Verstappen reed als eerste naar buiten en rijdt de snelste tijd. De coureurs van Ferrari nemen twee rondjes de tijd om de banden op te warmen.

Update 7:14

De Red Bull is uit de grindbak gehaald en de lichten staan weer op groen.

Update 7:10

Max Verstappen moest de Grand Prix van Saoedi-Arabië als vijftiende aanvangen en wist naar de tweede plaats te rijden. Sergio Pérez gaat de Grand Prix van Australië als twintigste starten. Hoe ver kan de Mexicaan naar voren komen?

Update 7:06

Rode vlag! Sergio Pérez staat vast in het grind. De Mexicaan lijkt niet weg te komen en zijn kwalificatie zit erop.

Update 7:05

Logan Sergeant spint in sector drie. Hij blokkeert zijn linkervoorbant en komt bij het uitkomen van de bocht te veel op de kerb.

Update 7:00

De lichten staan op groen, veel coureurs stonden al te wachten aan het einde van pitlane.

Update 6:55

Het kan nog wel eens een spannende kwalificatie gaan worden. De kans op regen is namelijk negentig procent.

Update 6:50

Welkom bij het liveblog van de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië! Komend uur houden we je hier op de hoogte van de actie op Albert Park.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden