Max Verstappen pakt pole position in Spa

Max Verstappen P1 Belgium 2022

Max Verstappen reed een ijzersterke kwalificatie voor de Grand Prix van België. De Nederlander had genoeg aan één ronde in Q3 om de snelste tijd neer te zetten. Aangezien Verstappen gridstraffen moet incasseren wegens het vervangen van meerdere motoronderdelen, zal hij als vijftiende van start gaan. 

Tijdens het interview na afloop van de kwalificatie veronderstelde Verstappen dat het een geweldige kwalificatie was. Hij was maar liefst zes tienden sneller dan Ferrari-coureur Carlos Sainz, die door de gridstraffen van Verstappen vanaf pole position mag starten. "Het hele weekend zitten we er al heel goed bij en de auto doet het heel goed. Het was eigenlijk alleen een kwestie van alles finetunen en in de kwalificatie hadden we het goed voor mekaar." Uiteindelijk was één ronde in Q3 al genoeg om de snelste te zijn van iedereen, wat ook positief uitpakte voor het sparen van zijn banden. "Ik moest ook rekening houden met het aantal banden die ik gebruikte gezien het feit dat ik morgen achterin van start gaat. Verder ben ik heel blij met de ronde die ik gereden heb. Het is een geweldig circuit." 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Oracle Red Bull Racing (@redbullracing)

 

"Geen podium zou zonde zijn met deze auto"

Ondanks de grote voorsprong op Charles Leclerc in het kampioenschap, is Verstappen puur met zichzelf bezig en het verbeteren van de auto. "Met een auto als deze zou het zonde zijn om niet op het podium te finishen." Het belooft een spannende race te worden door het aantal inhaalmanoeuvres die hij zal moeten maken om een podiumplek te behalen.

 

Lees ook: Red Bull dominant in VT3 GP van België, Pérez snelste

Lees ook: Wie mag zichzelf de kwalificatiekoning van Spa noemen?

Lees ook: Meer unieke F1-verhalen met premium updates van Grand Prix Radio

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden