In beeld: De Sauber C36-Ferrari

images_2017_F1_02_SauberC36Ferrari_Back_Iso_MidRes

Sauber presenteerde maandagochtend het nieuwe wapen voor 2017: De Sauber C36-Ferrari. Het Zwitserse team is de eerste renstal die de nieuwe wagen voor dit seizoen presenteert. De Sauber C36-Ferrari nader bekeken.

Sauber voert dit jaar andere kleuren dan in 2016. Toen was de gele kleur vanwege sponsoring van Felipe Nasr nog prominent aanwezig. Nu is de auto hoofdzakelijk blauw en wit, met een gouden touch. Dit alles vanwege het 25-jarig jubileum van Sauber in de Formule 1 dat ook in grote letters op de auto te zien is.

Op technisch vlak heeft Sauber de haaienvin weer op de auto geïnstalleerd. Dit in tegenstelling tot Williams die afgelopen week beeld toonde van de nieuwe auto. Ook Red Bull en Mercedes maken naar verwachting geen gebruik van de haaienvin.

Wat betreft de voorvleugel gebruikt Sauber geen S-duct, maar is het uitstekende neusje behouden. Verder hebben de reglementswijzigingen gezorgd voor een aangepaste achtervleugel en grotere bargeboads aan de zijkant van de auto. Marcus Ericsson zal komende week gaan testen met de C36-Ferrari die overigens uitgerust is met een motor uit 2016.

Hier check je wanneer de andere teams haar nieuwe wagen presenteren.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen