Reactie P2 Max Verstappen na F1 Grand Prix van Japan

images_2016_F1_10_GP_Japan_Max_Verstappen_Red_Bull_Racing_F1_Grand_Prix_Japan_2016_podium

Max Verstappen pakte bij de start de tweede plaats achter Nico Rosberg en gaf die tot aan de finish niet meer weg. Wat vond hij zelf van de race?

Max Verstappen vanaf het podium: "We hadden deze race een geweldige strategie en een race tegen de Mercedessen is natuurlijk altijd heel positief. Op het einde was er wel veel verkeer, maar gelukkig spaarden we de banden wat in de laatste stint. Om uiteindelijk als tweede te finishen, dat is eem groot 'dank je wel' aan het team.

Verstappen over de hete adem in zijn nek van Lewis Hamilton op het einde: "Het was niet zo heet als in Maleisië. De temperatuur hier heeft wel geholpen. Lewis drong natuurlijk hard aan en we hadden nog een momentje in de chicane, maar ik ben uiteraard heel blij dat ik de tweede plaats heb weten vast te houden"

Verstappen lichtte daarna tegenover Sky F1 ook nog toe hoe het verdigen tegen Hamilton redelijk gecontroleerd ging. Verstappen: "Op de rechte stukken worstelden we wat en gaven we drie tienden toe. Ik wist dat ik een goede exit uit bocht 14 en de laatste chicane nodig had en gelukkig lukte dat. Ik had op het rechte stuk langs start-finish niet eens extra vermogen van mijn batterij nodig, zodat ik het op het andere rechte stuk, waar ik het echt nodig had, wél kon gebruiken."

Foto's: Red Bull Racing

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden