Reactie Max Verstappen na kwalificatie F1 GP Brazilië

Max_Verstappen_Red_Bull_Racing_F1_Grand_Prix_Brazilie_2016_T3

Max Verstappen had lang de derde startplaats in handen, maar Kimi Raikkonen was op het laatste moment net sneller, waardoor de Nederlander als vierde start in São Paulo morgen. Wat vond hij er zelf van?

Max Verstappen tegenover Sky Television: “Q1 en Q2 gingen wel goed. In mijn laatste run ging de eerste sector heel erg goed. Ik denk dat ik twee teinde sneller was. Daarna verloor ik veel grip bij het ingaan van bocht 8 en als je dan een momentje hebt zijn je banden eraan en wordt het erg lastig. Maar we zitten nog steeds heel dicht bij Kimi [Raikkonen, red.], dus ik denk dat ik behoorlijk tevreden kan zijn.”

Max Verstappen over zijn kansen voor morgen: "We zullen er zeker dichtbij zitten, Mercedes ziet er erg sterk uit, dat moeten we erkennen, maar als het regent lijkt het alsof onze auto het meer zijn zin heeft. Ik hou er zelf ook wel van als het nat is, dus laten we kijken wat er gebeurt."

Verstappen gaat ook nog in op het telefoontje van Mercedes-teambaas Toto Wolff aan zijn vader Jos: "Ik zat naast mijn vader toen hij belde. Ik zat tv te kijken en wilde niet gestoord worden, dus hij is even naar buiten gelopen. Ik denk dat het overdreven is wat er allemaal over gezegd wordt. Het is niet wat het lijkt. We willen allemaal racen en dat is aan het eind van de dag ook wat Mercedes wil."

› Uitslag kwalificatie Grand Prix van Brazilië

Foto: Red Bull Racing

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen