Ross Brawn zet alles op alles om Force India te redden

1920x1080-Sergio-Perez-Force-India-GP-Azerbeidzjan-2018

Het voortbestaan van Force India is in gevaar. De renstal is door de rechter in Londen onder curatele gesteld vanwege schulden. Maar de Formule 1 zal er alles aan doen om Force India voor de ondergang te behoeden. Dat zegt Ross Brawn, sportief directeur van de koningsklasse van de autosport.

"Force India maakt op dit moment een moeilijke tijd mee", aldus Brawn in zijn debrief na afloop van de Hongaarse Grand Prix. "De Formule 1 zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat het team overleeft en ik hoop dat in de komende dagen of weken de toekomst is verzekerd."

Sergio Perez naar rechter

Coureur Sergio Perez stapte vorige week zelf naar de rechter om Force India van de directe ondergang te redden. De renstal heeft een van de kleinste budgetten in de Formule 1, maar presteerde de afgelopen twee seizoenen uitstekend met een vierde plaats in de strijd om de constructeurstitel.

"Het team is de afgelopen jaren een prachtig voorbeeld geweest wat je kunt presteren met beperkte middelen. Force India laat zien dat wat je doet en hoe je dat doet belangrijker is dan de omvang van je budget", zegt Brawn.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen