Wie mag zichzelf de kwalificatie koning van Spa noemen?

door Zus Veldkamp
Premium update
Spa Francorchamps 2021
Premium update

De Grand Prix van België staat weer voor de deur, maar zonder kwalificatie is er natuurlijk geen race. Wie zich tot polesitter van 2022 in Spa mag kronen weten we zaterdag, maar wie is de ultieme kwalificatie koning in Spa?

Van de huidige grid zijn er maar vier coureurs die pole position op Spa wisten te behalen. Dat zijn Max Verstappen, Charles Leclerc, Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. Verstappen heeft daarmee de meest recente pole behaald, namelijk in 2021 en Hamilton is van dat rijtje degene die als eerste pole wist te halen, namelijk in 2008. In de afgelopen vijf jaar zijn er maar drie verschillende polesitters geweest, wellicht komt daar dit weekend verandering in. 

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

door Zus Veldkamp

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden