De Column: Jeroen van Inkel is woest

inkel

Waarde autosportvrienden. Ik ben ontzettend boos, woedend! Eigenlijk al vanaf de eerste Grand Prix van het seizoen. Woedend op het team Red Bull. Hoe kun je nou in de top meedraaien met zo’n – tussen aanhalingstekens – professioneel raceteam en het dan toch nog klaarspelen dat het je niet lukt om aan het begin van het seizoen een competitieve auto neer te zetten? En dan verwacht je nog dat Red Bull de draad heel snel oppikt, zodat ze toch nog mee kunnen doen. Maar nee, dat gebeurt niet. De afstand blijft maar groot met Mercedes en Ferrari en dat ligt aan het team. Ze hebben een heel jaar gehad om een goede auto te ontwerpen en neer te zetten en dat is ze niet gelukt.

Natuurlijk hebben ze tegenslag gehad aan het begin van het seizoen. Met die neus en zo zijn er zo links en rechts wat dingetjes geweest die ze niet hadden kunnen voorzien. Maar diezelfde problemen hebben ze bij Mercedes ook gehad, en bij Ferrari ook. Daar zijn ze ook problemen tegengekomen die ze niet hadden kunnen voorzien. Maar wat je nu dus ziet is dat voor Max Verstappen dit seizoen weggegooid kan worden. Een wereldkampioenschap zit er niet in. En wat Max betreft, zo denk ik er over, had Max dit jaar gewoon wereldkampioen kunnen worden. Maar omdat Red Bull als team zijn shit niet goed voor elkaar heeft, valt dat in het water.

En dat vind ik jammer, want ik had best graag gezien dat Max al dit jaar wereldkampioen was geweest/ Dan had ‘ie helemaal een mega-legendarische klap uitgedeeld waar de journalisten, de televisieprogramma’s en de radioshows nog tot in lengte van dagen over zouden praten en dat was ultiem gaaf geweest. Dat gaat niet lukken en dat is de schuld van Red Bull en daarom ben ik boos. Op het team Red Bull en dus ga ik een daad stellen. Vanaf vandaag geen Red Bull meer voor mij. Het laatste blikje gaat zo door de wc. Dag Red Bull, jouw vleugels en energie heb ik niet meer nodig!

Jeroen van Inkel is radio-dj en werkte als verslaggever bij RTL Autosport.

Na elke Grand Prix deelt een autosportfan op deze plaats wat hem of haar opvalt in de Formule 1. De gesproken versie is terug te luisteren via de audioplayer.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden