Geen zorgen bij indrukwekkende Verstappen na 'vreemde' crash

P-20170623-00959_News

Max Verstappen had op de vrijdag in Bakoe alle schijnwerpers op zich gericht staan. De 19-jarige Nederlander reed in zowel de eerste als tweede training de snelste tijd. Iets dat hem nog nooit eerder binnen een Grand Prix-weekend is gelukt. De sessie eindigde helaas voor Verstappen met een smetje. De Red Bull-coureur verloor de achterkant van z'n auto en belandde in de muur.

Verstappen kan kort na de training nog niet verklaren wat er bij het incident precies gebeurde. "Het was heel vreemd", zegt hij tegenover de camera's van Sky Sports. "Ik verremde me en wilde de bocht halen, maar daarna besloot ik geen risico te nemen en de uitloopstrook te gebruiken. Opeens brak de achterkant uit en waardoor ik een 'four wheel powerslide' in de bandenmuur had."

De eenvoudig Grand Prix-winnaar kon na de crash ongedeerd uitstappen. Zijn auto leek wel behoorlijk wat schade te hebben. Verstappen maakt zich daar geen zorgen over. "Er is het een en ander kapot, maar we hebben nieuwe onderdelen. Alles is in orde."

Verstappen bleef in beide vrije trainingen het complete veld voor. Of hem dat zaterdag tijdens de derde training en kwalificatie ook lukt durft hij nog niet te zeggen. "Dat zullen we morgen zien."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden