Hamilton: Niet verwacht zo snel te zijn

Hamilton podium

Lewis Hamilton pakt belangrijke punten in de strijd om de tweede plek in het coureurskampioenschap. Met een tweede plek in de Grand Prix van Mexico, loopt de Mercedes-rijder in op Pérez, die in zijn thuisrace uitvalt. 

Hoewel Hamilton in 2023 nog steeds wacht op zijn eerste overwinning, was hij volkomen tevreden met de tweede plaats achter Verstappen. Na de race verscheen hij bij de interviews op het startgrid en gaf hij zijn eerste reactie op de wedstrijd. Hij zei: "Ik voel me energiek, ik hoefde niet buitengewoon hard te pushen, maar ik ben heel blij met het resultaat, vooral als je bedenkt dat ik gestart ben vanaf de zesde positie. Ik ben zeer trots op het team."

"De afgelopen weken waren behoorlijk uitdagend, vooral afgelopen weekend, met de uiteindelijke uitkomst (de diskwalificatie, red.). Dit is echt heel, heel goed gedaan." Toen werd hem gevraagd hoe hij zich voelde bij het gebruik van de medium banden aan het einde van de race, en of hij bang was dat ze zouden slijten. Hamilton antwoordde: "Ik had eigenlijk niet verwacht dat ze het zouden volhouden. Maar ik reed heel beheerst, net zoals jij altijd deed," terwijl hij lachte en naar interviewer Jenson Button wees.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@mercedesamgf1)

Hamilton moest in Mexico vanaf de zesde plaats starten, maar kreeg al snel een geschenk van Pérez en Leclerc. Pérez raakte uit de race na een crash met Leclerc, waardoor Hamilton naar de tweede plaats steeg. Vervolgens passeerde hij Ricciardo en ging hij de strijd aan met Leclerc. Hamilton wist Leclerc te passeren en finishte als tweede. Verstappen was te sterk voor Hamilton en won de race.

 

Lees ook: Leclerc: We hebben onze race gemaximaliseerd

Lees ook: Max Verstappen na zestiende overwinning: We maken een fantastisch seizoen mee

Lees ook: Ondermaatse kwalificatie voor Aston Martin

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden