Lewis Hamilton op nat Monza naar pole, Verstappen tweede

M132209

Lewis Hamilton heeft zijn 69ste poleposition gepakt. Op een kletsnat Monza reed de Brit naar de snelste tijd. Hij was ruim een seconde sneller dan Max Verstappen die de tweede tijd op de klokken zette. Daniel Ricciardo reed naar de derde tijd.

Een van de grote verrassingen in de natte kwalificatie was Lance Stroll. De Canadees reed naar een knappe vierde plaats. Door de gridstraffen van Verstappen en Ricciardo mag hij zondag op de eerste startrij plaatsnemen.

Ferrari viel op het thuiscircuit tegen. Kimi Raikkonen kwam niet verder dan de zevende tijd en Sebastian Vettel moet de race beginnen als achtste. Ook Valtteri Bottas kon ondanks een sterke Q1 en Q2 niet imponeren. De Fin bleef de Ferrari's met een zesde tijd wel net voor.

De kwalificatie ging direct nat van start. Binnen vijf minuten was er een code rode vanwege een harde crash op het rechte stuk van Romain Grosjean. Het duurde vervolgens ruim 2,5 uur voordat de Q1 weer begon. De baan was volgens de wedstrijdleiding namelijk te nat om te rijden.

https://twitter.com/F1/status/904007358346657793

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden