Hamilton oppermachtig, Ferrari-coureurs rijden banden stuk

M81195

Lewis Hamilton heeft de Grand Prix van Groot-Brittannië op zijn naam geschreven. Ondanks dat er regen tijdens de race werd voorspeld, bleef het droog. De race had wel een bui kunnen gebruiken, want veel spektakel was er niet. Alleen Ferrari zorgde aan het eind van de race nog voor de nodige spanning, omdat zowel Sebastian Vettel als Kimi Raikkonen hun banden stuk reden.

Hamilton kende een eenzame race en leidde de race van start tot finish en kwam geen moment in de problemen. Achter de oppermachtige Lewis Hamilton behaalde Valtteri Bottas de tweede plaats. Ondanks een extra pitstop in de slotfase van Kimi Raikkonen voor nieuwe banden werd de Fin derde. Sebastian Vettel viel ver terug door een kapotte voorband in de slotfase en moest uiteindelijk genoegen nemen met een zevende plaats.

Door de overwinning van Hamilton en de zevende plaats van Vettel is het ongemeen spannend in het kampioenschap. De Duitser staat met 177 punten nog steeds eerste, maar Hamilton is tot een punt genaderd en staat op 176 punten.

Max Verstappen wist weer eens een Grand Prix te finishen en werd vierde. In de openingsfase lag de Nederlander na een goede start derde. Vettel probeerde op de baan er alles aan te doen om Verstappen in te halen, maar de Red Bull-coureur gaf de Duitser geen kans. De twee coureurs raakten elkaar zelfs. Verstappen over de radio over het gevecht: “I think he wants to play bumper cars.”

Vettel had een matige stop van Verstappen nodig om hem te passeren. Vanaf dat moment reed Verstappen een eenzame race. In de voorlaatste ronde haalde Red Bull de Nederlander nog naar binnen voor een extra stop om problemen met de banden zoals bij Ferrari te voorkomen.

Voor Carlos Sainz en Daniil Kvyat zal de race nog wel een staartje krijgen. Kvyat reed in de openingsfase zijn teamgenoot van de baan. Sainz viel uit en bedankte zijn teamgenoot op cynische wijze over de boardradio.

Jolyon Palmer beleefde de minste lol aan de wedstrijd. Al in de opwarmronde moest de Brit zijn Renault met problemen langs de baan parkeren.

Uitslag race:
1. L. Hamilton
2. V. Bottas
3. K. Raikkonen
4. M. Verstappen
5. D. Ricciardo
6. N. Hulkenberg
7. S. Vettel
8. E. Ocon
9. S. Perez
10. F. Massa
11. S. Vandoorne
12. K. Magnussen
13. R. Grosjean
14. M. Ericsson
15. D. Kvyat
16. L. Stroll
17. P. Wehrlein

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden