Hoe het kampioenschap van Max Verstappen tot stand is gekomen: Deel 2

door Anouk Ros
Premium update
Max Verstappen Japan Suzuka
Premium update

Max Verstappen is in Japan op bijzondere wijze kampioen geworden. Zijn dominantie dit seizoen hoeven we niet meer in twijfel te trekken, maar de eerste paar races zag dit er toch anders uit. Hoe is het hem toch gelukt en waar ligt het kantelpunt? Grand Prix Radio neemt je mee in de grands prix van 2022, met vandaag het seizoen na de zomerstop.

Dankzij een motorwissel in de eerste race na de zomerstop ving Max Verstappen deze race als veertiende aan. Al lijkt het een hele klus om zo naar de overwinning te rijden, heeft Red Bull wel een bewuste keuze gemaakt om hier voor een motorwissel te gaan. In verhouding tot de circuits die nog komen gaan, kan hier namelijk het meest gemakkelijk worden ingehaald. En dat heeft Verstappen dan ook bewezen in Spa. 

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden