Horner: "Max krijgt 10 pk extra van publiek in Spa"

P-20170610-00006_News

Red Bull-teambaas Christian Horner is positief gestemd over de tweede seizoenshelft van Max Verstappen en Red Bull. Hij zei dat in het televisieprogramma Nieuwsuur. Horner heeft er alle vertrouwen in dat de Oostenrijkse renstal het gat met Mercedes en Ferrari nog gaat dichten, al zit een vijfde wereldtitel voor één van zijn coureurs, laat staan bij de constructeurs, er niet meer in.

Toch gelooft Horner nog steeds dat een paar uitstekende prestaties nog mogelijk zijn. “Er komen nog een paar circuits aan waar we het goed kunnen doen”, aldus Horner. De teambaas doelt daarmee desgevraagd op de zeer bochtige en snelle circuits van Boedapest en Singapore, maar ook Spa: “Ik denk dat Max daar 10 pk extra krijgt van het publiek”. Hij ziet bovendien dat Verstappen keihard werkt. “De dag na de Britse Grand Prix zit Max alweer in de simulator om het team vooruit te helpen.”

Of de problemen voorafgaand aan de race op Silverstone aan de wagen lagen of aan Max is Horner duidelijk: “Het ligt zeker niet aan Max, hij rijdt beter dan ooit dit seizoen, maar hij is pas 19 jaar en ongeduldig. Het hele team is trouwens ongeduldig om zo snel mogelijk weer vooraan mee te doen. Max blijft groeien, wij blijven de auto ontwikkelen, dus ik geloof oprecht dat het nog een mooi seizoen kan worden”, besluit Horner.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden