Max Verstappen wint strategische Grand Prix van Mexico

Max Verstappen Mexico Red Bull

Max Verstappen wint de Grand Prix van Mexico en pakt daarmee zijn veertiende overwinning van het seizoen. Lewis Hamilton wordt net als vorige week tweede. Thuisheld Sergio Pérez weet niet te winnen in zijn Mexico en komt als derde over de streep.

--LIVEBLOG GESLOTEN--

Update 22:50

De uitslag van de Grand Prix van Mexico ziet er als volgt uit:

Update 22:40

Max Verstappen wint de Grand Prix van Mexico op ruime afstand van Lewis Hamilton. Sergio Pérez maakt het podium compleet gevolgd door George Russell.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

Update 22:37

Ondanks zijn tijdstraf van tien seconden gaat Daniel Ricciardo alsnog in de punten te finishen. Daarmee revancheert de Australiër zich van zijn dramatische weekend in Amerika.

Update 22:33

De pech voor Fernando Alonso dit seizoen lijkt dit seizoen niet op te houden. De Spanjaard valt vanaf de achtste plek uit met motorproblemen en is woedend. De virtual safetycar komt op de baan, maar niemand komt naar binnen.

Update 22:27

Met nog tien ronden te gaan, realiseert Lewis Hamilton zich dat Verstappen niet meer naar binnen gaat en dat hij moet hopen op een wonder voor de overwinning.

Update 22:20

Daniel Ricciardo krijgt een tijdstraf van tien seconden na het incident tussen hem en Tsunoda. De Japanner is de eerste tot nu toe enige uitvaller in de race. Ricciardo ziet zijn kansen op punten op deze manier verdwijnen.

Update 22:18

Met nog achttien rondes te gaan bedraagt het gat tussen Hamilton en Verstappen elf seconde. Wanneer Red Bull ervoor kiest om geen pitstop meer te maken, is de kans groot dat Verstappen de race wint. De vraag is of zijn banden het nog zoveel ronden volhouden.

Update 22:12

Volg de race mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog! 

Update 22:02

Beide Mercedes-coureurs klagen over de snelheid en grip van harde band. Wel rijdt Lewis Hamiilton de afgelopen ronde sneller drie tienden sneller dan Verstappen.

Update 21:58

Carlos Sainz klimt op naar de vijfde positie, maar meer lijkt er voor de Madrileen niet in te zitten vandaag. Beide Ferrari's rijden een teleurstellende race op een circuit dat hun auto juist goed zou moeten liggen.

Update 21:56

In de strijd om de tweede plek komt Pérez langzaam, maar zeker dichterbij aan Lewis Hamilton. De Mexicaan zit nu binnen DRS-afstand en zal binnen een aantal rondes Hamilton gaan aanvallen.

Update 21:53

Volg de race mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog! 

Update 21:50

De laatste coureur in de top zes die een pitstop maakt is George Russel. De Engelsman wisselt naar de hards en rijdt momenteel op de vierde positie. Het is Verstappen die aan de leiding ligt gevolgd door Hamilton, Pérez en Russell.

Update 21:45

Lewis Hamilton gaat naar binnen voor een nieuwe set van de harde band. Het gat tussen de rivalen bedraagt vijf seconde met Verstappen die nog een keer naar binnen zal moeten. George Russell kiest ervoor om lang door te rijden.

Update 21:42

Verstappen laat over de radio weten dat hij moeite met schakelen heeft, terwijl Hamilton laat weten dat hij problemen heeft met zijn motor. Het Autódromo Hermanos Rodríguez circuit is een uitdagend circuit voor de bolides.

Update 21:35

Een slechte pitstop voor Pérez. De linkerachterband van de Red Bull met startnummer 11 komt niet goed van de ophanging af en de thuisheld ziet zijn kansen voor een overwinning definitief verdwijnen. Twee rondes later gaat Verstappen naar binnen, beide rijders rijden nu op de mediums.

Update 21:34

Het is tot nu toe een tactisch interessante race. De bandendegradatie is niet zo hoog als verwacht en het lijkt erop dat de meeste teams voor een tweestopper zullen gaan.

Update 21:28

In ronde nummer achttien is Lance Stroll de eerste coureur die naar binnen gaat. De Canadees wisselt van de mediums naar de softs en rijdt nu op de twintigste plek.

Update 21:24

Het gat tussen Hamilton en Verstappen bedraagt twee seconden. Verstappen zet de snelste ronde van de race neer, het is de vraag wanneer de zachtste banden veel rondetijd gaat verliezen en Hamilton voordeel kan gaan halen uit zijn mediums.

Update 21:17

Net als vorige race komt Lance Stroll in aanraking met een andere auto. Pierre Gasly probeert de Aston Martin aan de buitenkant in te halen, terwijl de Canadees de binnenkant afdekt. Aan het einde van het rechte stuk gaat Stroll terug naar de racelijn en raakt hij Gasly. Een ronde later gaat de Fransman wél voorbij aan Stroll.

Update 21:14

In het gevecht om de zevende plek is Fernando Alonso bezig om zijn strategie uit te werken. De Spanjaard lijkt Bottas en Ocon op te houden, hij maakt zijn auto heel breed en verdedigt zijn zevende positie.

Update 21:11

Lewis Hamilton zet de snelte ronde van de race neer. De Engelsman is twee tienden sneller dan Verstappen en het gat bedraagt slechts net iets meer dan een seconde.

Update 21:06

De lampen zijn uit! Polesitter Max Verstappen kent een goede start en behoudt de leiding en trekt gelijk een gat. Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamiton pakt zijn teamgenoot George Russel die terugvalt tot de vierde positie. Thuisheld Sergio Pérez verovert de

Update 21:01

Beide Red Bulls en Ferrari's kiezen ervoor om op de softs te starten. Beide Mercedessen kiezen ervoor om op de gele medium band te starten. De opwarmronde is onderweg, wie komt als eerste uit bocht 1.

Update 20:59

Vandaag rijdt Charles Leclerc zijn honderdste race in zijn carrière. De Monegask had zijn jubileumrace vanaf een betere positie willen starten. De Ferrari-coureur start als zevende.

Update 20:57

Volg de race mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog! 

Update 20:53

Max Verstappen vangt de race aan vanaf pole position. Naast hem staat George Russell die zijn teamgenoot Lewis Hamilton achter zich houdt. Vanaf de vierde plek start Sergio Pérez. De thuisheld wil hoge ogen gooien bij zijn thuisrace vandaag in Mexico.

Update 20:50

Goedenavond Nederland! Om 21:00 uur Nederlandse tijd is de formation lap. Grand Prix Radio houdt je hier op de hoogte van alle actie in Mexico City.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden