Max Verstappen wint knotsgekke race in Zandvoort

Verstappen Zandvoort

Max Verstappen wint de Grand Prix van Nederland. Na een spectaculaire race met wisselende omstandigheden en een rode vlag, laat de Nederlander Zandvoort juichen. Achter hem finisht Fernando Alonso die zijn beste resultaat evenaart. Pierre Gasly staat net als in België op het podium. Verstappen evenaart ook nog eens het record van Sebastian Vettel met negen wedstrijden op een rij te winnen.

---LIVEBLOG GESLOTEN---

Max Verstappen wint de Grand Prix van Nederland. Het is zijn negende overwinning op een rij en daarmee evenaart hij het record van Sebastian Vettel en Alberto Ascari.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

Update 17:25

George Russell is weer naar buiten gestuurd met nog twee rondes te gaan.

Update 17:21

Een tijdstraf van vijf seconden voor Sergio Pérez. De Mexicaan rijdt te snel in de pitsstraat. Ondertussen is George Russell uit de race na een gevecht met Lando Norris.

Update 17:19

We zijn weer van start. Max Verstappen weet Alonso vrij makkelijk achter zich te houden. Door de spray is er weinig zicht en is inhalen lastig.

Update 17:13

De opwarmronde is begonnen. We krijgen een rollende start achter de safetycar.

Update 17:06

De wedstrijdleiding verplicht de teams om op de intermediates te starten.

Update 17:04

We gaan eindelijk van start! Althans over tien minuten zal de race van start gaan, hoogstwaarschijnlijk onder leiding van de safetycar.

Update 16:51

Nog steeds geen nieuws over wanneer we gaan starten.

Update 16:40

De volgorde van de herstart is als volgt: Max Verstappen, Fernando Alonso, Sergio Pérez en daarna Pierre Gasly.

Update 16:38

Het regent nog steeds heel hard en daarom zal het nog even duren voordat we weer gaan beginnen.

Update 16:32

Rode vlag! Het regent te hard volgens de wedstrijdleiding en dus wordt de sessie gestopt.

Update 16:29

Opeens komt het bakken uit de hemel in Zandvoort. Iedereen gaat naar de intermediates. Ook zijn er veel crashes Guanyu Zhou ligt uit de race. Sergio Pérez glijdt door, maar kan de race vervolgen.

Update 16:25

George Russell laat Lewis Hamilton voorbij gaan, ondertussen haalt Gasly de Ferrari van Sainz in.

Update 16:22

Pierre Gasly probeert Carlos Sainz in te halen, maar hij wordt van de baan gedrukt.

Update 16:20

Er hangen donkere wolken boven het circuit van Zandvoort is te zien. Het lijkt niet meer lang te duren voordat er regen zal vallen.

Update 16:16

Lang duurt het niet voordat Alonso zijn plek terug heeft. Met een makkelijke inhaalactie haalt hij de Spanjaard in bocht 1 in.

Update 16:14

Snelste raceronde voor Fernando Alonso, de Spanjaard had een pitstop van negen seconden en verliest zijn podium aan Sainz en gaat nu dus weer terug op jacht.

Update 16:12

Pierre Gasly lost een tijdstraf van vijf seconden in, hij komt net voor George Russell terecht op de zesde positie.

Update 16:08

Carlos Sainz gaat naar binnen voor nieuwe setje softs. Ook Pérez komt binnen voor nieuwe softs.

Update 16:02

Liam Lawson haalt Charles Leclerc in en gaat naar de vijftiende plek. Twee rondes later valt Leclerc uit.

Update 15:56

Een mooi gevecht tussen Lando Norris en Yuki Tsunoda waarbij de Japanner goed aan het verdedigen is. Nog steeds is Norris nog niet voorbij aan Yuki.

Update 15:52

Een goed resultaat voor Alpine lijkt in de maak. Pierre Gasly rijdt momenteel op de vierde plek en Esteban Ocon rijdt zevende.

Update 15:47

De snelste raceronde voor Max Verstappen. Het gat naar Pérez is momenteel 3.4 seconden. Ondertussen zakt Kevin Magnussen van de zevende plek naar de dertiende plek. Een andere tegenvaller is George Russell, de Mercedes rijder staat zeventiende en is inmiddels veertien plaatsen gezakt.

Update 15:42

De zwart-witte vlag voor Kevin Magnussen. Hij blokkeert Alexander Albon die hem probeert in te halen.

Update 15:38

Verstappen met een dominante herstart. HIj pakt gelijk een seconde op Pérez, die op zijn beurt hard moet verdedigen ten opzichte van Fernando Alonso.

Update 15:37

De safetycar gaat naar binnen. Sergio Pérez krijgt te horen dat over 30 minuten er opnieuw regen zal vallen. Kan Verstappen zijn leiding behouden.

Update 15:26

Logan Sargeant vliegt in de muur! Een harde crash veroorzaakt een safetycar, George Russell en Lance Stroll gaan naar binnen. Alleen Alexander Albon is nog niet gestopt, hij staat nu achtste.

Update 15:20

Het keerpunt van nat naar droog is omgekeerd. De gehele top vijf gaat naar binnen voor nieuwe softs. Met een undercut pakt Verstappen de leiding gevolgd door Pérez en Alonso.

Update 15:15

Max Verstappen is voorbij en Guanyu Zhou en jaagt op Pérez. De Nederlander is de laatste ronde vier seconden sneller.

Update 15:10

De keuze om vroeg naar binnen te gaan, is de juiste. Door een enorme undercut wint hij enorm veel posities. Ook een grote winnaar is Guanyu Zhou, de Chinees staat momenteel tweede. Op de derde plek rijdt momenteel Max Verstappen.

Update 15:08

Sergio Pérez gaat als eerste naar binnen naar de inters. Hij rijdt de snelste ronde van de race.

Update 15:07

Max Verstappen heeft een goede start en behoudt de leiding. Terwijl het aan begin van de race nog volledig droog is, is het aan het einde van de ronde droog.

Update 14:45

Het Wilhelmus wordt ingestart door André Rieu en zijn orkest. Kippenvel voor de Nederlandse fans in Zandvoort.

Update 14:40

Het laaste nieuws is dat Kevin Magnussen vanuit de pitstraat start. De Deen vervangt powerunit onderdelen.

Update 14:30

Natuurlijk is Max niet de enige die vandaag racet. Naast hem begint Lando Norris vanaf de tweede plek. Op de derde plek start George Russell met naast hem de verrassend goed presterende Alexander Albon. Max Verstappen kan vandaag het record van Sebastian Vettel van meeste overwinningen in één seizoen evenaren.

Update 14:25

Goedemiddag en welkom bij het liveblog voor de Grand Prix van Nederland. In een kolkend Zandvoort zit de sfeer er al goed in. Volksheld Max Verstappen zal er alles aan doen om de 105.000 aanwezige fans in vuur en vlam te zetten.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden