Marko niet onder indruk van recordtijd Vettel: 'Red Bull beter dan Ferrari'

AP-1TT78YXY11W11_hires_jpeg_24bit_rgb

Helmut Marko denkt dat Red Bull Racing op het Circuit de Catalunya beter is dan Ferrari. Sebastian Vettel reed donderdag een officieus ronderecord op het Spaanse circuit, maar daar is de Red Bull-adviseur niet van onder de indruk.

"Vettel reed net een 1.17, maar het is vandaag koeler en we weten niet hoeveel brandstof ze gebruiken", zegt Marko tegen Sky Sports. "Als totaalpakket denk ik dat we op dit circuit iets voor hen staan."

De Oostenrijker is tot dusver zeer te spreken over de prestaties van de RB14 tijdens de testdagen. Marko verwacht dat Red Bull zich op bepaalde vlakken kan meten met Mercedes. "Qua chassis zitten we inmiddels op gelijke hoogte", vervolgt Marko. "Als je onze wagen vergelijkt met die van vorig jaar dan is die veel meer gesofisticeerd. Tot dusver werkt alles zoals verwacht, dus we hopen dat we hen aankunnen."

Of Red Bull daardoor ook daadwerkelijk de strijd met Mercedes aankan is volgens Marko nog even afwachten. "Je weet dat Mercedes in de kwalificatie altijd twee of drie tienden extra haalt uit de motor, maar we hebben vorig jaar een race gewonnen op eigen kracht. We zien bij Mercedes dat hun achterbanden te warm worden. Het zal afhangen van het totaalpakket en er komen bij ons nog nieuwe dingen aan. We zijn positief."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden