Max Verstappen biedt excuses aan

P-20170730-00462_News

Max Verstappen is vijfde geworden in de Grand Prix van Hongarije. De Nederlander reed in de tweede bocht wel zijn teamgenoot uit de race. “Met onderstuur gleed ik tegen mijn teamgenoot aan. Dat is natuurlijk het laatste dat je wilt, dus mijn excuses. We hebben altijd een goede relatie gehad en dat wil ik graag zo houden. Dit was zeker niet mijn bedoeling”, laat Verstappen voor de camera van Ziggo Sport weten.

Verstappen kende een goede start en leek op weg naar de derde plek: “De start was goed. In bocht 1 remde Kimi heel vroeg. Daardoor moest ik uitwijken. Bottas dwong me daarna op het kunstgras. Daniel en ik remden bij bocht 2 allebei heel diep in. Ik blokkeerde want er zat een auto voor me en vanaf dat moment kan je niets meer doen.”

De Nederlander was ook duidelijk over de tien seconden tijdstraf. “Ik heb iemand geraakt en die viel daardoor uit. Ik ga er verder niet over of de straf te zwaar is.”

Verstappen was voor de rest wel tevreden over de race: “De snelheid was goed. Zonder die tien seconden tijdstraf hadden we misschien nog wat meer kunnen doen maar je kunt hier gewoon niet inhalen. De vijfde plaats is prima. Niet op de manier die ik gewild had, maar we moeten het positief bekijken en de snelheid was goed.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden