Max Verstappen maakt zich op voor 'zwaarste race van seizoen'

Max_Verstappen_Red_Bull_Racing_F1_Grand_Prix_Singapore_2016_Q

Aankomend weekeinde zal de tiende Grand Prix van Singapore worden verreden. Volgens Red Bull-coureur Max Verstappen zal het “de zwaarste race van het seizoen” worden, niet alleen vanwege de hoge luchtvochtigheid, maar misschien meer nog vanwege de extreme bochtigheid. Het Marina Bay Street Circuit telt maar liefst 23 bochten, waarvan er 12 haaks zijn.

Wennen aan zweten

“In mijn land ga je niet zweten van rondlopen, maar hier wel”, aldus de Nederlander tegenover de verzamelde pers tijdens een aantal promotionele verplichtingen in aanloop naar het raceweekeinde. Verstappen heeft naar eigen zeggen de laatste maanden veelvuldig in de sauna doorgebracht, om te “wennen aan het zweten” terwijl je weinig tot niets doet.

Getergd

Volgens de jongste Grand Prix-winnaar ooit, de afgelopen dagen getergd door opmerkingen van oud-coureur Jochen Mass, die stelde dat de Nederlander sindsdien weinig meer heeft laten zien, vormt Singapore een ware uitdaging voor de coureurs. “Je moet heel erg geconcentreerd zijn en kan niet teveel fouten maken”, aldus Verstappen, die stelt dat als je een bocht mist, “je ook de volgende mist”.

Verstappen staat momenteel zesde in het rijdersklassement met 68 punten. Hij viel zes van de dertien races uit. Toch zal hij er alles aan doen om op het bochtige Marina Bay Street Circuit een goed resultaat neer te zetten. Immers, als er één baan is die zich goed leent voor de RB-13 dan is het Singapore wel: “Het is beslist niet mijn seizoen, maar je probeert van de situatie te leren en te verbeteren wat je kan.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden