Max Verstappen: Maar weinig data kunnen verzamelen

mvchina

Een slecht begin van de Grand Prix van China. Mist zorgde er voor dat er tijdens de eerste vrije training nauwelijks gereden kon worden en de tweede vrije training werd zelfs helemaal afgelast. Door de dichte mist boven Shanghai kon de traumaheli niet vliegen en de regels schrijven voor dat er dan niet geracet mag worden.

Max Verstappen reed slechts vier rondjes, maar zijn naam prijkt wel bovenaan de lijst met snelste tijden. De Red Bull-coureur kwam op P1 dankzij een tijd van 1:50.491, ruim 1,5 seconde sneller dan Williams-rijder Felipe Massa. Diens teamgenoot Lance Stroll zette de derde tijd neer. Verstappen was zelf na afloop vrij nuchter over zijn korte optreden: “Het weer speelde een grote rol vandaag. Ik heb slechts twee volle rondjes kunnen rijden, maar ik sta bovenaan, dus dat is positief. Het is jammer dat we vandaag maar weinig data hebben kunnen verzamelen. De balans van de auto voelde vrij goed, maar Ferrari en Mercedes hebben we nauwelijks in actie gezien, daarom is het lastig vergelijken. Ik geloof dat er voor zaterdag beter weer is voorspeld, dus ik verwacht dat we morgen tijdens de laatste vrije training wat nieuwe dingen kunnen uitproberen alvorens we moeten kwalificeren."

De derde en laatste vrije training is morgenochtend van 6.00 tot 7.00 uur. De kwalificatie begint om 9.00 uur Nederlandse tijd. De race op zondag start – als het weer meezit – om 8.00 uur.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden