Max Verstappen na inhaalrace: Het was genieten

Verstappen miami

Max Verstappen laat in Miami zien waarom hij de regerend wereldkampioen is. In een magistrale inhaalrace rijdt de Nederlander van de negende plek naar de overwinning. 

Na een ongelukkige kwalificatie waarin Verstappen in zijn eerste poging in Q3 een fout maakte, kon hij dankzij een rode vlag veroorzaakt door Leclerc niet een tweede poging doen. Daardoor moest hij vanaf de negende plek beginnen. 

Openingsfase

Na veertien rondes bestaat de top drie uit Pérez, Verstappen en Alonso. Aan de start heeft het niet gelegen, na de openingsronde staat Verstappen nog steeds negende, maar daarna klimt hij langzaam maar zeker naar voren."Het was gisteren een frustrerende dag. "Ik deed voorzichtig aan bij de start omdat ik uit de problemen wilde blijven. Één voor één probeerde ik steeds iedereen in te halen. Het hielp ook mee dat we enorm lang op de harde band konden rijden, wat ons aan het einde van de race weer een voordeel gaf", zo laat hij weten tegenover Jenson Button direct na de race.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Oracle Red Bull Racing (@redbullracing)

Rust binnen team

Mede dankzij de strategie won Verstappen de race. Red Bull had ervoor gekozen om met hards te beginnen en dat betaalde zich uit."Een race vanaf de negende plek beginnen en dan winnen voelt geweldig. We weten dat we sterk zijn op de hards en dat betaalde zich vandaag uit." Door de zege versterkt Verstappen zijn leiding in het wereldkampioenschap. De voorsprong bedraagt inmiddels veertien punten en daarmee slaat hij weer een gaatje richting zijn teamgenoot Sergio Pérez.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden